Strony

.393.

Razowe czekoladowe awokadowo-bananowe pancakes podane z masłem orzechowym, bananem i syropem z agawy.
Wholemeal chocolate avocado banana pancakes served w peanut butter, banana and agave syrup.

54 komentarze:

  1. Wyglądają nieziemsko *_* Zakochałam się :P

    OdpowiedzUsuń
  2. wow... ale rozkosz.
    bardziej deser niż śniadanie xd

    OdpowiedzUsuń
  3. Ojej... Sylwiaa.. Zdradź mi sekret zawsze-udanych pancakes'ów. :( Zapomniałam o swoich uprzedzeniach i zabrałam się dzisiaj za smażenie, aczkolwiek, fiasko, jak zwykle.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja również straciłam wszelkie chęci do placków. :C Jak Ty to robisz, że zawsze sa takie grubaśne?

      Usuń
    2. Też mi kiedyś nie wychodziły, a teraz robię je już bez konkretnego przepisu, bo baza zawsze jest taka sama. Nie poddawajcie się ;)

      Usuń
    3. Mi tez na początku nie wychodziły, ale to była kwestia kiepskiej patelni. :)
      Boskie placki, aż się zrobiłam głodna! Same rzeczy, które uwielbiam ^^

      Usuń
  4. nazwa długo, ale smak...pewnie długo pozostaje w pamięci. :)

    jest przepis gdzieś i mam wertować penkejkowe zakładki czy też dopiero go ukarzesz światu? :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Cieszę się, że smakowały awokadowe; to chyba jedne z moich ulubionych :D na równi z czekoladowymi (z dużymi kawałkami roztopionej czekolady) oraz makowymi z rodzynkami i orzechami.
    I jak pięknie podane :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  7. ja jak smaże placki to najpierw są takie fajne puszyste a po chwili opadają...;/ nie wiesz co robie nie tak że tak się dzieje?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Ja stawiam na za dużą ilość sody lub proszku do pieczenia ;)

      Usuń
  8. :D uwielbiam awokado z czekoladą :D

    OdpowiedzUsuń
  9. Zrób mi dzisiaj takie...proszę!
    Nie mam siły po wieczorze w akademiku na nic -.-

    OdpowiedzUsuń
  10. Wspaniałe śniadanie. Jeszcze nie jadłam placków z masłem orzechowym :o

    OdpowiedzUsuń
  11. Gdzie można kupić cykorię instant? Chciałabym spróbować, a nigdzie nie mogę znaleźć.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Kupiłam w Realu, ale widziałam też w sklepach ze zdrową żywnością.

      Usuń
  12. Odpowiedzi
    1. 1/2 awokado
      3 łyżki mąki razowej
      1 łyżka awokado
      1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
      jajko
      2 kostki posiekanej gorzkiej czekolady
      kilka plasterków banana, pokrojone w kosteczkę
      maślanka (nie wiem dokładnie ile, do odpowiedniej konsystencji)

      Wymieszać wszystko i smażyć.

      Usuń
    2. 1/2 awokado i 1 łyżka awokado? :> Coś jest chyba nie tak :) ale placuszki wyglądają obłędnie.

      Usuń
    3. Miało być 1 łyżka kakao :)

      Usuń
  13. pyszności;)

    Zrobiłam makaron z masłem orzechowym i brokułem- pyszny;), ale... nastepnym razem polecam spróbować z dodatkiem banana i też go wrzucić na patelnię z resztą... doda cudownego smaku *_*

    OdpowiedzUsuń
  14. Zawsze mnie zastanawia jak Wy jecie te naleśniczki :) Ułożone są jeden na drugim i zazwyczaj tylko na górnym jest dodatek (tutaj masło), a potem na ostatnim nie ma nic, czy dokładasz? :) Jak tutaj "zabrać" się za krojenie ich skoro są ułożone jeden na drugim :D Dosyć dziwne pytanie, ale zawsze mnie to ciekawiło

    OdpowiedzUsuń
  15. avocado pięknie kompozuje się z czekoladą :) zarówno kolorystycznie jak i smakowo, mmmm

    OdpowiedzUsuń
  16. nie no genialny pomysł na naleśniki! Zrobię sobie takie jak tylko dojdę do upragnionej wagi! ;D

    OdpowiedzUsuń
  17. takie fajne egzotyczne sniadanko...

    OdpowiedzUsuń
  18. Gdybym tylko mogła, placki robiłabym co drugi dzień. Cudowne <3

    OdpowiedzUsuń
  19. Napisałam juz tego maila.:)

    OdpowiedzUsuń
  20. jeju gdybym ja w końcu się zabrała aby je zrobić.... moje lenistwo mnie przerasta haha nawet jeżeli chodzi o jedzenie ...

    OdpowiedzUsuń
  21. donut pyszny był, wiadomo, uwielbiam wszystko co karmelowe;)!
    W czwartek mamy urodziny i tym razem znowu robię krówkę, lecz z Twojego przepisu z małymi zmianami. Zamiast masy orzechowej- zwykła krówkowa i zamiast herbatników- banany;). Mogłabyś podać przepis na kakaowy biszkopt;)?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jest np. tu: http://makaronirodzynka.blogspot.com/2011/10/babcine-ciasto-orzechowe-z-kremem.html

      Usuń
  22. Wyglądają puszyście i baaardzo kakaowo:). Uwielbiam takie śniadania:)

    OdpowiedzUsuń
  23. Co robisz ,że Twoje serniczki wychodzą takie "pulchniejsze", albo mi się tylko wydaje na zdjęciach;)? Ile Ci ich wychodzi ogólnie z 200 g twarogu?.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak jak napisałam na makaronirodzynka, 6-7. Wychodzą pulchne, bo tak je formuję. Roluje się je w rękach, więc to proste.

      Usuń
  24. samo patrzenie pobudza łaknienie :D.

    OdpowiedzUsuń
  25. Pankejki z sosem w postaci masła orzechowego brzmią pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  26. To musiało być DOBRE. :D

    OdpowiedzUsuń
  27. spadłaś mi z nieba tym przepisem, bo akurat mam awokado to jak najszybszego zużycia! będą jutro na śniadanie :).

    OdpowiedzUsuń
  28. Twoje placki zawsze wyglądają świetnie!
    Trafiłaś w 10 co do smaków :)

    OdpowiedzUsuń
  29. Podejscie Dorianridera jest miażdżące, rzeczywiście :)

    OdpowiedzUsuń
  30. Świetne, niby tylko placuszki, ale ile ciekawych smaków się w nich znajduje :)

    OdpowiedzUsuń
  31. Ile placuszków wychodzi z przepisu, który podałaś w komentarzach? ;>

    OdpowiedzUsuń
  32. A czy awokado jest w nich mocno wyczuwalne?

    OdpowiedzUsuń