Chleb orkiszowy z domowym masłem orzechowo-migdałowym, dżemem jagodowym i bananem. Spelt bread with homemade almond-peanut butter, blueberry jam and banana.
Ja masło orzechowe robię w całej masie sprzętów w zależności ile go ma być - ja cały słoik lub dwa to w malakserze, jak mały słoiczek to blenderem a jak na kanapkę lub do owsianki do w młynku do kawy. Większość uprzędzeń się do tego nadaje.
Dokładnie tak samo jak te na ciepło, tylko przygotowuję je wieczorem i wstawiam do lodówki. Nie wiem dokładnie, o które ci chodzi, ale najczęściej zalewam je rano zimnym mlekiem. Owsianka tak jak ta: http://makaronirodzynka.blogspot.com/2011/07/budyn-w-owsiance.html tylko podczas gotowania dodaję do niej duże pokrojone jabłko (lub 2 małe). Jaglankę gotuję na oko. Nie wiem która lepsza ;)
dzięki wielkie :DD dopiero od jakis 2 mies praktukuję ambitne sniadania w stylu owsianek/gofrów/naleśników/kasz itp więc wolę podpytać :)) wczoraj robiłam po raz pierwszy gofry z jajkiem i wyszły pyszne ;) tylko mam coś nie tak z gofrownicą bo mimo posmarowania tłuszczem przyklejają się do niej gofry ;( czasem nawet nie da się i odskrobać...
Nie będę odkrywcza, ale banan + masło orzechowe = <3 (chyba powinnam zrobić sobie taką koszulkę). Jestem na odwyku od między innymi masła orzechowego do końca czerwca i ech... Twój post przypomina mi jak za nim tęsknie. ;)
pysznie wygląda to masło :)
OdpowiedzUsuńDomowe masło jest najlepsze ;) cudne słodkie śniadanie
OdpowiedzUsuńKanapki z bananem i masłem <3.
OdpowiedzUsuńdziś bieganie, więc też miałam takie śniadanie
OdpowiedzUsuńdodatkowo z wierzchu polałam kanapki miodem :)
uwielbiam takie połączenie smaków <3
OdpowiedzUsuńuwielbiam! ♥
OdpowiedzUsuńPyszne kanapeczki <3
OdpowiedzUsuńz chęcią porywam;)
OdpowiedzUsuńto ja porywam tą z dżemorem:)! a jak domowy to już w ogóle poproszę dwie:D
OdpowiedzUsuńMasło orzechowe i banan<3. Ostatnio zakochałam się w tym popularnym i pysznym połączeniu:)
OdpowiedzUsuńOstatnio też jadłam kanapkę z bananem i jestem totalnie zaczarowana :) A Twoje wyglądają nieziemsko!
OdpowiedzUsuńczym robisz masło orzechowe? szukam właśnie jakiegoś sprzętu, który podoła orzeszkom :D
OdpowiedzUsuńJa masło orzechowe robię w całej masie sprzętów w zależności ile go ma być - ja cały słoik lub dwa to w malakserze, jak mały słoiczek to blenderem a jak na kanapkę lub do owsianki do w młynku do kawy. Większość uprzędzeń się do tego nadaje.
UsuńJa robiłam już blenderem ręcznym oraz takim z pojemnikiem :)
Usuńdzięki :)
Usuńpyszne połączenie:)
OdpowiedzUsuńmmmm, uwielbiam połączenie masła orzechowego i banana :)
OdpowiedzUsuńja również doceniam walory smakowe masła orzechowego i banana:D
OdpowiedzUsuńnajlepsze połączenie świata! :) no i to domowe masełko <3
OdpowiedzUsuńPyszne śniadanie, uwielbiam takie proste, ale doskonałe połączenia smaków ;)
OdpowiedzUsuńDodaję bloga do obserwowanych.
W zły sposób się podpisałam. Jestem owa na bloggerze i jeszcze mam problemy z niektórymi funkcjami.
Usuńnigdy nie jadłam masła orzechowego :D
OdpowiedzUsuńBanan i masło orzechowe = raj dla podniebienia. Uwielbiam masło orzechowe, tak uzależniłam się. :-D Jak je robisz? ;>
OdpowiedzUsuńMiksuję podprażone orzechy i migdały z kapką oleju, syropu klonowego i szczyptą soli.
Usuńmm kanapki z masłem orzechowym i bananem <3
OdpowiedzUsuńjak dokładnie przygotowujesz zimną owsiankę np. z jabłkiem i budyniem?
OdpowiedzUsuńi jaglankę? :-)
która lepsza w wersji na zimno?
Dokładnie tak samo jak te na ciepło, tylko przygotowuję je wieczorem i wstawiam do lodówki. Nie wiem dokładnie, o które ci chodzi, ale najczęściej zalewam je rano zimnym mlekiem.
UsuńOwsianka tak jak ta: http://makaronirodzynka.blogspot.com/2011/07/budyn-w-owsiance.html tylko podczas gotowania dodaję do niej duże pokrojone jabłko (lub 2 małe).
Jaglankę gotuję na oko.
Nie wiem która lepsza ;)
a rano jest bardzo sucha czy taka jak np pieczona? bo nie wiem czy np mogę ją zjeść bez zalewania mlekiem ;)
UsuńMoże być bez zalewania. Jest świetna i taka :)
Usuńdzięki wielkie :DD
Usuńdopiero od jakis 2 mies praktukuję ambitne sniadania w stylu owsianek/gofrów/naleśników/kasz itp więc wolę podpytać :))
wczoraj robiłam po raz pierwszy gofry z jajkiem i wyszły pyszne ;) tylko mam coś nie tak z gofrownicą bo mimo posmarowania tłuszczem przyklejają się do niej gofry ;( czasem nawet nie da się i odskrobać...
Yum, klasyka najlepsza :)
OdpowiedzUsuńWiem, ze jestem dziwna ale lubiąc strasznie masło orzechowe nie lubię ko na kanapkach.Tak jak nuttelli i innych smarowideł. No z wyjątkiem dżemu.
OdpowiedzUsuńmasło orzechowe wiadomo, pycha, ale ja to bym dżem jagodowy, najlepiej domowy zjadła... :)
OdpowiedzUsuńwiem ze odbiegam od tematu, ale chcialam zapytac czy ty cwiczysz joge z filmikiem z internetu? i czy moglabys mi cos polecic?:)
OdpowiedzUsuńNie, kupiłam tanio na allegro zestaw pięciu 50-minutowych płyt firmy chic.
Usuńmasło orzechowo-migdałowe? dżemor jagodowy? ależ to musiało być pyszne!
OdpowiedzUsuńNie będę odkrywcza, ale banan + masło orzechowe = <3 (chyba powinnam zrobić sobie taką koszulkę). Jestem na odwyku od między innymi masła orzechowego do końca czerwca i ech... Twój post przypomina mi jak za nim tęsknie. ;)
OdpowiedzUsuńCiekawie wyglądają te kanapki z plasterkami banana...
OdpowiedzUsuń