Strony

.512.

"Kiedy biegniesz po ziemi i biegniesz razem z ziemią, możesz biec bez końca."

Kasza jaglana (+ cynamon, kardamon i wanilia) z mlekiem sojowym, papierówkami, rodzynkami, bananem i syropem klonowym.
Millet (w cinnamon, cardamom and vanilla) w soy milk, apples, raisins, banana and maple syrup.

28 komentarzy:

  1. Nie jadłam jaglanki od niepamiętnych czasów. Ciągle zapominam kupić;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dawno nie jadłam kaszy jaglanej.
    Boski plener ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. Muszę w końcu zrobić jaglankę!
    Marzę o takim pysznym śniadaniu na tarasie... ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Urocze śniadanie na powietrzu... <3 a jaglanka do mnie już krzyczy, żeby ją w końcu zrobić :D

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszne <3
    Zrobiłaś mi ochotę na takie cudne śniadanko <3
    Jaglankę gotujesz według przepisu tylko na mleku, czy jakoś inaczej ? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 1/3 szkl. kaszy, 1/2 szkl. mleka i 3/4 szkl. wody :)

      Usuń
  6. Jakoś nie mogę przekonać się do jaglanki. Na wytrawnie mi smakuje, ale gdy robię na słodko to ma taki dziwny posmak.
    W każdym razie zazdroszczę śniadania w plenerze ;) - u mnie pada.

    OdpowiedzUsuń
  7. dawno nie jadłam jaglanki, czas nadrobić, bo chodzi za mną od dłuższego czasu :) a z takimi dodatkami na pewno była przepyszna!

    OdpowiedzUsuń
  8. Ostatnio jadłam jaglankę gotowaną z jagodami z dodatkiem zimnego mleka z cukrem i wanilią. Twoja wygląda obłędnie. Muszę wypróbwać wersję z papierówką. Dziś robiłam pancakes z papierówkami;)Czy jak gotujesz tą jaglankę w proporcjach, które podałaś wyżej to czekasz aż kasza całkowicie wchłonie wszystkie płyny (czy w ogóle ona wchłonie taką ilość)?
    Ania

    OdpowiedzUsuń
  9. Daawno nie jadłam jaglanki, czas to nadrobić :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Śniadanie na tarasie, marzenie...

    OdpowiedzUsuń
  11. Śniadanie pyszne i to na dworze!

    OdpowiedzUsuń
  12. Hej:)
    Odwiedzam twojego bloga od dłuższego czasu codziennie:)
    Muszę przyznać ,że twoje pomysły są zachwycające:)
    Mam takie małe pytanie dotyczące twojego bloga.
    Czy mogłabym go dodać do ulubionych na swoim?
    Zapraszam również do siebie:) Od niedawna prowadzę bloga.

    OdpowiedzUsuń
  13. kasza jaglana - pycha ! a dodatki równie smaczne ;*

    OdpowiedzUsuń
  14. Zjadlabym Ci te kasze :P pyszne dodatki.

    OdpowiedzUsuń
  15. Z chęcią bym Ci wybrała rodzynki z tej kaszy a potem skonsumowała resztę! I ta butla syropuu ♥

    OdpowiedzUsuń
  16. Uwielbiam kaszę jaglaną, a jeszcze z tymi przyprawami, to już wogole musialo być pycha ;)

    OdpowiedzUsuń
  17. Można prosić o wczorajszy i dzisiejszy jadłospis?.
    Dziękuję;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wczorajszego nie pamiętam.
      Dzisiaj:

      Kasza jaglana z mlekiem sojowym, 2 papierówkami, rodzynkami, bananem i syropem klonowym.

      Piętka chleba z ziarnami słonecznika i soi posmarowana masłem, 2 pomidory.

      2 kromki chleba jak wyżej posmarowane masłem orzechowym, papierówka.

      Zielona i żółta fasolka szparagowa, kawałek piersi z kurczaka, 2 marchewki, cebula i pieczarki na oleju (całość wymieszana na patelni + chilli i inne przyprawy).

      250g jogurtu naturalnego, miseczka śliwek

      Razowy makaron z szpinakiem, fetą, cebulą i czosnkiem na maśle. Posypany parmezanem.

      Usuń
  18. imponujesz mi tym, jak zdrowo się odżywiasz, to takie fajne :D i walczę ze sobą, żeby też tak jeść :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wychodzi tak tylko gdy nie mam ciasta w domu ;) Muszę jutro upiec chociażby jakieś muffinki...

      Usuń
    2. Takie domowe ciasta, czy muffiny się nie liczą ;P

      Usuń
  19. wygląda przepysznie,aż zjadłabym te rodzynki,wyglądają jak wisienki na torcie-takie wykończenie całości :)

    OdpowiedzUsuń
  20. Papierowki wszechobecne :) dawno nie jadlam kaszy jaglanej.. ciekawe, czy w ogole jest w szafce.. :o

    OdpowiedzUsuń