Strony

.571.

Owsianka z mlekiem, jabłkami, cynamonem i masłem orzechowym.
Oatmeal with milk, apples, cinnamon and peanut butter.


Carpe diem. Jak mantra. 

55 komentarzy:

  1. Pozytywny akcent o zdecydowanie zbyt wczesnych godzinach na wychodzenie z domu;)

    OdpowiedzUsuń
  2. u mnie było podobnie, tylko z brzoskwinią :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak wspaniale :) Solidna porcja masła orzechowego w owsiance zawsze pożądana

    OdpowiedzUsuń
  4. Zawsze dajesz pół szklanki płatków na szklankę mleka? Bo wychodzi ci taka duża porcja.;D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To chyba przez te jabłka na dnie miseczki;]. Uwielbiam owocowe akcenty w owsiance:)

      Usuń
    2. Zawsze pół szklanki płatków, szklanka mleka. Ale też zawsze gdy owsianka z jabłkami = owsianka z jabłkami, nie jabłkiem. Daję dwa duże od razu na początku gotowania owsianki przez co z części tworzy się mus zagęszczający całość, no i objętościowo duuużo tego :)

      Usuń
  5. 6:49 i już wpis sniadaniowy - podziwiam :)

    OdpowiedzUsuń
  6. najbardziej klasyczna jesienna owsianka, jedna z najlepszych:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, dla mnie, obok owsianki z bananem, TO jest idealne połączenie. Chociaż ja bym chyba oprószyła całość cukrem brązowym. Tak, czy siak, prawdopodobnie, jutro u mnie na śniadanie :-)

      Usuń
  7. Śliczne pierwsze zdjęcie. Strasznie apetycznie ;).

    OdpowiedzUsuń
  8. Cudowne śniadanie. Jabłuszka, cynamon i masło orzechowe..ulubione dodatki połączone w jedną, pyszną całość :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Jejku, jaki fajny uśmieszek widać w tej owsiance, aż sama się uśmiechnęlam.. To na taki pozytywny początek dnia?... ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. Jak miło uśmiechnięte śniadanko!

    OdpowiedzUsuń
  11. aż szkoda jeść, tak się do nas uśmiecha :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Jaka pozytywna owsianka ! ;D Trudno się nie uśmiechnąć ;P

    OdpowiedzUsuń
  13. Ślicna miseczka, i jeszcze fajniejsza zawartość. Och tak : carpe diem! :D

    OdpowiedzUsuń
  14. Twoja owsianka, w porównaniu do mojej, wydaje się bardziej gęsta ... Możesz zdradzić proporcje i w skrócie jak tą pyszność "pichcisz" ;) z góry wielkie dzięki :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. również chętnie się dowiem:) i co robisz, że jest tak cudownie kremowa?:)

      Usuń
    2. Wystarczy kliknąć na podświetlony napis "Owsianka" w opisie zdjęcia żeby przejść do przepisu. A cytując to, co pisałam już wyżej: Zawsze daję pół szklanki płatków na szklankę mleka. Ale też zawsze gdy jest to owsianka z jabłkami, daję dwa duże od razu na początku gotowania owsianki. Przez to z części tworzy się mus zagęszczający całość, no i objętościowo duuużo tego :)

      Usuń
    3. Nie waży Ci się mleko od jabłek?
      Czy to sojowe?

      Usuń
    4. Tu akurat zwykłe i jeszcze nigdy mi się nie zważyło.

      Usuń
  15. ta owsianka się do mnie uśmiecha! :D

    OdpowiedzUsuń
  16. pycha ! :D
    aaa.. gdzie i z jakiej firmy kupujesz takie PRAWDZIWE masło orzechowe?;> szukam takiego a te w hipermarketach to takie oszukańcze się wydają :P

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Jestem wierna masłom orzechowym firmy M&S, tu akurat Crunchy.
      Jedyne inne masło, które kupuję to takie z Chorwacji, robione z fistaszków razem z tą brązową skórką - jest trochę inne w smaku, no i też rzadko przeze mnie możliwe do zdobycia, więc zostaje Marks & Spencer.

      Usuń
  17. też chętnie poznam tajemnicę, jakie to masło, bo wygląda super :)

    OdpowiedzUsuń
  18. Uśmiechnięte śniadanie, do tego pyszna kawka, powinien być dobry dzień...

    OdpowiedzUsuń
  19. Nie ma to jak uśmiechnięta owsianka z rana :) Gęsta, upchana do miski, z pysznymi dodatkami - idealna :)

    OdpowiedzUsuń
  20. te kawałki jabłek *.* pyszna i wesoła :)

    OdpowiedzUsuń
  21. Jaki uśmiech :D , widać,że masz dobry humor, udanego dnia:*

    OdpowiedzUsuń
  22. Pysznie :) Mam pytanie, jakiej firmy masła orzechowego używasz?
    Polecasz te ze sklepów czy domowe ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Za domowym nie przepadam, bo w domowych warunkach nie jestem w stanie uzyskać tak kremowego masła jak lubię.
      Jestem wierna masłom orzechowym firmy M&S, tu akurat Crunchy.
      Jedyne inne masło, które kupuję to takie z Chorwacji, robione z fistaszków razem z tą brązową skórką - jest trochę inne w smaku, no i też rzadko przeze mnie możliwe do zdobycia, więc zostaje Marks & Spencer.

      Usuń
  23. Jak patrzę na tą miseczkę, jakże uśmiechniętą to chcę ci ją porwać:)
    Ale co tam, miałabym wyrzuty, że chodzisz głodna;P

    OdpowiedzUsuń
  24. i od razu uśmiechnęłam się do monitora : >

    OdpowiedzUsuń
  25. Ale fikuśna minka :) hej... też sobie przesypie cynamon do solniczki :P niewpadłam na to, a wygodniej :)

    OdpowiedzUsuń
  26. Twoja owsianka wygląda świetnie! :D

    OdpowiedzUsuń
  27. Pyszne, klasyczne połącznie :).

    OdpowiedzUsuń
  28. Klasyczna, z jabłkami - najlepsza!

    OdpowiedzUsuń
  29. jak zwykle u Ciebie super sniadanie....jutro obiecuje, tez sie postaram co fajnego zjesc:)))

    OdpowiedzUsuń
  30. Jaki uśmieszek! Wygląda pysznie :)

    OdpowiedzUsuń
  31. Sprawdź prosze pocztę.

    OdpowiedzUsuń
  32. podałabyś parametry dzisiejszego zdjęcia? iso, przysłona?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ISO-400
      przysłona-f/3,2
      Obiektyw o ogniskowej 50mm.

      Usuń
    2. a korzystasz czasem z 18-55?

      Usuń
    3. Nie, do jedzenia używam tylko tego.

      Usuń
  33. Nie ma to jak kochająca owsianka z samego rana ; )

    OdpowiedzUsuń
  34. kocham takie owsianki ,jak te masło rozpuszcza się w gorącym mleku , bosko !

    OdpowiedzUsuń