Gulasz z brukselką /4 porcje/
(przepis z rogalikblog)
800 g łopatki wieprzowej
600 g brukselki2 cebule
3-4 pomidory lub koncentrat pomidorowy
szklanka rosołu
łyżeczka suszonego tymianku
2 łyżki oleju
sól
pieprz
Brukselkę myjemy. Dodajemy do mięsa i dusimy jeszcze przez około 20 minut. W trakcie duszenia dodajemy pokrojone w kostkę pomidory lub 2-3 łyżki koncentratu pomidorowego oraz łyżeczkę tymianku.
Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy na przykład z ziemniakami.
brukselka w gulaszu? ciekawie :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam to warzywko, ale tak dawno nie jadłam że zapomniałam jak smakuje...Gulasz pychota!!!
OdpowiedzUsuńlubię brukselkę, oj bardzo:)
OdpowiedzUsuńPowiedziałabym , że fajny pomysł na ... [tu można wymieniać różne okoliczności podawania tej potrawy] smacznego!!!
OdpowiedzUsuńUwielbiam brukselkę, to jedno z moich ulubionych warzyw. :) Zawsze wyławiane jako pierwsze w zupie... Z gulaszu, też trzeba będzie :)
OdpowiedzUsuńbrukselka <3 jak dawno jej nie jadłam... pyszny ten gulasz!
OdpowiedzUsuńPołączenie do wypróbowania ;).
OdpowiedzUsuńkocham brukselkę :D
OdpowiedzUsuńUwielbiam brukselkę! Super danie obiadowe! :D
OdpowiedzUsuńpomysł konkretny, brukselka mi bardzo smakuje więc chętnie zjem i w gulaszu
OdpowiedzUsuńbrukselki to małe pyszności , bardzo lubię te warzywka w każdym połączeniu ;p
OdpowiedzUsuńbardzo oryginalne, kiedyś nie lubiłam brukselki, teraz bym z przyjemnością zjadła:)
OdpowiedzUsuńświetnie połączenie :) uwielbiam brukselkę :)
OdpowiedzUsuńugotuję w kociołku http://www.meble-ogrodowe-sklep.pl/kociolek-wegierski-farmcook-inox-trojnogu-p-1071.html
w ogrodzie, nad ogniskiem. Będzie przepyszny!