Strony

.602.

fasolka w pomidorach, gotowane jajko i czosnkowa bagietka
white beans with tomatoes, boiled egg and garlic baguiette

55 komentarzy:

  1. Jakiś czas temu czosnkowa bagietka królowała w moim domu na kolację, nie wyobrażałam sobie wieczoru bez zjedzenia jej :D
    Fasolka na śniadanie..ciekawy pomysł chociaż wolę unikać tego typu śniadań, nie chcę ryzykować wzdętym brzuchem :-D

    OdpowiedzUsuń
  2. Czasem podobnie wygląda mój obiad, chociaż nowością jest dla mnie dodatek jajka :) Ty to nigdy nie przestaniesz zaskakiwać.

    OdpowiedzUsuń
  3. kocham czosnkową bagietkę :) i mam ten sam kubek;P

    OdpowiedzUsuń
  4. Ojej, prawie jak angielskie śniadanie ;) Uwielbiam taką fasolkę.

    Mam pytanko, Sylwia, powiadomisz gawiedź, gdy będziesz chciała podsumowywać Naleśnikową Sobotę, prawda? Nie wiem, kiedy planowany jest kres akcji, ale pytam, bo nie udzielam się w blogosferze aż tak, by być zorientowaną, więc zapewne optimum będzie wklejenie Ci swoich linków, jak sądzę. Miłego dnia!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Naleśnikowa sobota kończy się dzisiaj ;)

      Zdjęcia śniadania genialne, ale nie lubię ani fasolki, ani czosnkowej bagietki, więc porwać mogę tylko to jajko z miękkim żółtkiem :)

      Usuń
    2. Nigdy nie zrozumiem ludzi, którzy nie lubią fasoli :p

      Usuń
    3. Uratuję sobie trochę honor :P Nie lubię tak solo, w jakimś daniu jako jeden ze składników ujdzie ^^

      Usuń
    4. Haha, no dobra, trochę się zrehabilitowałaś ;)

      Usuń
  5. Wow, ale pyszne sniadamie! Wszystko bym Ci zjadla ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. bardzo lubię fasolkę, najlepiej z pajdą jeszcze ciepłego białego chleba, ale u mnie zawsze gości w porze obiadowej:D

    OdpowiedzUsuń
  7. Jałam takie śniadania u siostry w Anglii, dawały energię na cały dzień zwiedzania ;)

    OdpowiedzUsuń
  8. Na tą pogodę. Idealne , syte śniadanko. Czosnkowa bagietka mm.

    OdpowiedzUsuń
  9. już nie pamiętam kiedy jadłam śniadanko , u ciebie można powiedzieć ,ze trochę po angielsku ;d smacznie !

    OdpowiedzUsuń
  10. Śniadanko zdecydowanie nie w moim guście, ale bagietką bym nie pogardziła. :)

    OdpowiedzUsuń
  11. fasolki na śniadanie jeszcze nie jadłam :D zawsze na obiad, ale ta wersja śniadaniowa bardzo mi się podoba, mmm ta bagietka!

    OdpowiedzUsuń
  12. Pyszne śniadanie <3
    Jak ja dawno nie jadłam bagietki czosnkowej ♥.♥

    OdpowiedzUsuń
  13. :)
    gdy pierwszy raz czytałam o angielskim śniadaniu trzy razy sprawdzałam w słowniku słowo "beans", bo nie wierzyłam, że fasolkę można podawać rano:) teraz sama tak czasem robię.
    Miłego dnia:)

    OdpowiedzUsuń
  14. pożywne śniadanie :) super z fasolą mmm...

    OdpowiedzUsuń
  15. Co za śniadanie! Fasolki niestety nie lubię, ale bagietkę kiedyś wsuwałam bardzo często, bo jest naprawdę przepyszna!

    Odpowiedziałam na Twój tag :) Dzięki!

    OdpowiedzUsuń
  16. Iście brytyjskie śniadanie :) No to wpadam ! Bo uwielbiam ten zestaw ^^ Choć często bywa u mnie na obiad lub na kolację, myślę, że również jako śniadaniowa propozycja świetnie się sprawdzi ^^

    OdpowiedzUsuń
  17. U mnie dziś na obiad fasolka po bretońsku ;D

    OdpowiedzUsuń
  18. Cudowne, wytrawne śniadanie ! <3

    OdpowiedzUsuń
  19. nawet nie zauważyłam kiedy stuknęło Ci tyle postów, gratuluję :)
    śniadanie jak zawsze na 6

    OdpowiedzUsuń
  20. fasolka na śniadanie? bardzo ciekawe! muszę kiedyś spróbować, bo bardzo lubię warzywa strączkowe :)

    OdpowiedzUsuń
  21. Fasolka *.* uwielbiam :) Ostatnio królują u Ciebie bagietki :)

    OdpowiedzUsuń
  22. Mniam, ale jedzonko! Nie pogardziłabym ani bagietką, ani jajkiem a tym bardziej fasolką, na sam widok ślinka cieknie...

    OdpowiedzUsuń
  23. To chyba angielskie śniadanko ;)
    Uwielbiam takie bagietki!

    U Cb jak zwykle ciekawie!

    OdpowiedzUsuń
  24. Uwielbiam te bagietki, najlepiej smakują ciepłe, prosto z pieca. :)

    OdpowiedzUsuń
  25. jak ja dawno fasolki nie jadłam! mniam!

    OdpowiedzUsuń
  26. Bagietka prezentuje się tak pysznie, świetne niedzielne śniadanie :)

    OdpowiedzUsuń
  27. moj wczorajszy obiadek !
    uwielwiam fasole, a jajko jest bardzo intrygujacym dodatkiem ;))

    OdpowiedzUsuń
  28. kiedyś naprawdę nienawidziłam fasoli, ale ostatnio jakoś dziwnie ją polubiłam:)

    OdpowiedzUsuń
  29. A ta fasolka na ciepło czy zimno? ;>

    OdpowiedzUsuń
  30. aaaa mam słabość do czosnkowych bagietek. chyba mój plan ograniczenia białego pieczywa weźmie w łeb :D

    OdpowiedzUsuń
  31. biegasz zimą? Szczególnie chodzi mi tutaj o warunki, kiedy jest śnieg. Ja bardzo bym chciała, biegam od niedawna i w sumie to moja pierwsza biegowa zima. niestety przemakają mi buty i jak jest śnieg to masakra. Ty masz jakieś specjalne/sprawdzone, które nie przemakają?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. W zeszłym roku zimą biegałam znikomo, a jeśli już biegałam, to na bieżni. W tym roku, dzisiaj mam za sobą pierwszy bieg po śniegu i jak na razie sprawdziły się moje Adidas Duramo, nie przemokły.

      Usuń
  32. Bagietka czosnkowa kupiona gotowa czy własnoręcznie robiona? Posiadasz może jakiś przepis/sposób na domowe przygotowanie takiej bagietki z masłem czosnkowym? Pozdrawiam:)

    OdpowiedzUsuń
  33. takie angielskie śniadanie :) mniam

    OdpowiedzUsuń
  34. Mogłabyś zdradzić proszę swój sposób na fasolkę w pomidorach?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Miałam przecier pomidorowy z kartonu, gotowałam na małym ogniu. Po chwili dodałam sól, pieprz, suszone zioła i ostrą paprykę w proszku, na końcu już wcześniej ugotowaną białą fasolę.

      Usuń
    2. Dziękuję ; )

      Usuń