Jak widzę te porzeczki, to przypominam sobie, jak je obierałyśmy i pakowałyśmy do woreczków całymi czerwonymi dłońmi :) Masło orzechowe <3 Mam odwyk już od ponad tygodnia, chyba czas wybrać się do M&S ;).
Wyglądają cudownie, takie grubiutkie i te masełko :) Codziennie odwiedzam Twoją strone :) Jesteś super dziewczyna, życze wszystkiego dobrego :) i przy okazji mam pytanie, liczysz kalorie? pozdrawiam cieplutko :)
Ostatnio zastanawiam się, jak wykorzystać dynię, która zalega w kuchni. Aż sama się sobie dziwię, ale jeszcze nigdy jej nie jadłam w żadnym zestawieniu. Myślę nad zrobieniem puree. Czy mogłabys mi doradzić, do czego mogłabym je wykorzystać? Owsianka, placki, dodatek do sernika... wiem, ze to kwestia subiektywna, ale gdzie smakuje według Ciebie najlepiej?:)
Puree preferuję w owsiance lub plackach. Można też zrobić ciasto (jest dużo przepisów w internecie). Sama nie robiłam jeszcze z dynią sernika, więc nie wiem jak smakuje.
No i proszę, nareszcie cytat który osobiście muszę sobie wziąć do serca...trafiłaś w samo sedno.Placuszki wyglądają przepysznie, na pewno nic na talerzyku nie zostało...
hej :) jutro zamierzam zrobić racuchy dyniowe z Twojego przepisu, nie jestem jednak cierpliwą osobą, jeśli chodzi o czekanie, szczególnie na jedzenie :P. Czy mogę przygotować wszystko wieczorem? Tzn połączyć wszystkie składniki i odstawić do lodówki a rano po prosu wyjąć i upiec? Czy o się uda? :)
Wyglądają ślicznie!!! ;*
OdpowiedzUsuńPycha:)
OdpowiedzUsuńJak widzę te porzeczki, to przypominam sobie, jak je obierałyśmy i pakowałyśmy do woreczków całymi czerwonymi dłońmi :)
OdpowiedzUsuńMasło orzechowe <3 Mam odwyk już od ponad tygodnia, chyba czas wybrać się do M&S ;).
Cierpię z Tobą. Też nie mam... ;p
Usuńa ja chyba w końcu nauczyłam się zachować umiar :D i mam jeszcze M&S, a dzisiaj dokupiłam lidlowskie bo też mi smakuje :D
Usuńwyglądają obłędnie i tak też pewnie smakowały:)
OdpowiedzUsuńa cytat bardzo mi się podoba, trzeba wziąć taką radę do serca..
Mmm, pięknie wyglądają. A w dodatku z moim ulubionym masłem orzechowym. :)
OdpowiedzUsuńyhm,yhm.. Moje śniadanie, też takie chcę ;)
OdpowiedzUsuńWyglądają cudownie, takie grubiutkie i te masełko :) Codziennie odwiedzam Twoją strone :) Jesteś super dziewczyna, życze wszystkiego dobrego :) i przy okazji mam pytanie, liczysz kalorie? pozdrawiam cieplutko :)
OdpowiedzUsuńNie liczę.
UsuńJakie piękne zdjęcia! Cudowne śniadanie <3
OdpowiedzUsuńwww.wieszaknawybiegu.blogspot.com
Porwałabym!
OdpowiedzUsuńMożna poprosić o przepis na taką obłędną wieżyczkę twarogowych placuszków?
OdpowiedzUsuńKasia
125g twarogu
Usuńok. 100g jogurtu greckiego
2 łyżki żytniej pełn.
1 łyżka pszennej
1/4 łyżeczki proszku do pieczenia
jajko
Wymieszać i smażyć.
piękna porzeczka i pysznie wygląda z placuszkami ;D
OdpowiedzUsuńZjadłabym, pychota<3
OdpowiedzUsuńŚwietny cytat, idealne placki ;)
OdpowiedzUsuńpyszności.
OdpowiedzUsuńOstatnio zastanawiam się, jak wykorzystać dynię, która zalega w kuchni. Aż sama się sobie dziwię, ale jeszcze nigdy jej nie jadłam w żadnym zestawieniu. Myślę nad zrobieniem puree. Czy mogłabys mi doradzić, do czego mogłabym je wykorzystać? Owsianka, placki, dodatek do sernika... wiem, ze to kwestia subiektywna, ale gdzie smakuje według Ciebie najlepiej?:)
OdpowiedzUsuńPuree preferuję w owsiance lub plackach. Można też zrobić ciasto (jest dużo przepisów w internecie). Sama nie robiłam jeszcze z dynią sernika, więc nie wiem jak smakuje.
UsuńNo i proszę, nareszcie cytat który osobiście muszę sobie wziąć do serca...trafiłaś w samo sedno.Placuszki wyglądają przepysznie, na pewno nic na talerzyku nie zostało...
OdpowiedzUsuńPyszne, pulchne placuchy. :) I cytat bardzo mi się podoba.
OdpowiedzUsuńFajna ta nierówna góra placków :) I cytat trafny.
OdpowiedzUsuń"Odwyk" od masła orzechowego trwa już chyba zbyt długo. Czas wybrać się na zakupy :-D
OdpowiedzUsuńŚwietna góra placuszków :)
twarogowe, uwielbiam <3 obłędnie wyglądają!
OdpowiedzUsuńtwoje placki wyglądają coraz piękniej :))
OdpowiedzUsuńuwielbiam placki za to, że są takie syte:) i przy okazji patrząc na nie humor się poprawia!;D
OdpowiedzUsuńhej :)
OdpowiedzUsuńjutro zamierzam zrobić racuchy dyniowe z Twojego przepisu, nie jestem jednak cierpliwą osobą, jeśli chodzi o czekanie, szczególnie na jedzenie :P. Czy mogę przygotować wszystko wieczorem? Tzn połączyć wszystkie składniki i odstawić do lodówki a rano po prosu wyjąć i upiec? Czy o się uda? :)
pozdrawiam :))
Przy zwykłych racuchach nie byłoby problemu, ale tu radzę poprzedniego dnia przygotować ciasto, a rano dodać startą dynię i wtedy smażyć.
Usuńdziękuję bardzo :)
UsuńBrzmi tak prosto, ale w życiu czasem trudniej przestać się martwić ot tak po prostu.
OdpowiedzUsuńPycha! Wszędzie te placuszki jutro też chyba muszę zrobić :)
OdpowiedzUsuńjaka pijesz kawe ?
OdpowiedzUsuńCykoriowa z Tesco.
UsuńPrzepraszam, wiem, że Cię tym denerwuję i unikasz odpowiedzi, podasz dzisiejszy jadłospis i więcej się nie odezwę, umowa:]?
OdpowiedzUsuńNie.
UsuńHahaha kliknelabym lubię to ale tu nie ma....
Usuńmmmm! placki z maslem orzechowym! :)
OdpowiedzUsuńcuuuudne placki :)
OdpowiedzUsuńsmakowicie;)
OdpowiedzUsuńoh jakie ty pyszne śniadania jadasz <3
OdpowiedzUsuńale pyszności u Ciebie! :)
OdpowiedzUsuń