Nadmiar dyni? No to drożdżowe racuchy!
Przepis autorski.
Racuchy dyniowe /2 porcje/
90g mąki pszennej
60g otrębów owsianych
25g drożdży
1/3 szkl. wody
2 jajka
280g startej dyni
olej do smażenia
Do mąki i otrąb wkruszyć drożdże, zalać wodą i dodać jajka. Wymieszać z dynią i odstawić na 20-30 minut. Smażyć na oleju.
Podawać z syropem, dżemem, miodem, cukrem pudrem lub suszonymi owocami.
Jakie cudownie puchate słoneczka! :D
OdpowiedzUsuńjesien na talerzu ! rewelacyjny pomysl (:
OdpowiedzUsuńWyglądają bosko - rumiane, grubaśne... Idealne placki :)
OdpowiedzUsuń*jak dobrze, że zamroziłam dynię*
jakie grubiutkie! omomomom! drożdżowe wypieki mają to do siebie:) są świetne!
OdpowiedzUsuńa można usmażyć bez tłuszczu?
OdpowiedzUsuńNie próbowałam.
UsuńJakie grubaski :) Wyglądają cudownie! Pochłaniam wzrokiem :)
OdpowiedzUsuńSzkoda, że u mnie nie ma takiego nadmiaru ;p
OdpowiedzUsuńone są po prostu cudowne ! :)
OdpowiedzUsuńgdybym tylko miała dynie to jadłabym takie racuchy ,są super ;d
OdpowiedzUsuńAle śliczne puchatki dyniowe :)
OdpowiedzUsuńjejku,jakie pulchniutkie *-* prawdziwa z Ciebie czarodziejka :D
OdpowiedzUsuńPycha! Doskonałe!
OdpowiedzUsuńW przyszłym roku sadzimy dynie !!!
OdpowiedzUsuńbardzo lubię takie dyniowe pomysły!
OdpowiedzUsuńżycie & podróże
gotowanie
mmm rzeczywiście złociutkie ;)
OdpowiedzUsuńo wow! wygladaja oblednie! takie pulchne i zlociste :) mmmm
OdpowiedzUsuńwygladaja bosko :)
OdpowiedzUsuńCiekawe jak takie placki smakują chętnie bym skosztowała chociaż jednego:))
OdpowiedzUsuńA nadadzą się otręby pszenne?
OdpowiedzUsuńRaczej tak.
Usuń