Strony

.843. wegańskie gofry owsiane

gofry owsiane bananowe z masłem orzechowym, truskawkami, czereśniami i syropem z agawy
oatmeal banana waffles with peanut butter, strawberries, cheeries and agave syrup

28 komentarzy:

  1. Miło popatrzeć na takie gofry, a zarazem aż smutno, że nie mogę takich zjeść :(
    pycha!

    OdpowiedzUsuń
  2. Czy syrop z agawy jest dobry ? Podobny do klonowego ?:)zastanawiam sie nad kupnem.
    Ale man chec na goferki :D

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Osobiście wolę klonowy, ale ostatnio nigdzie nie mogę go dostać. Z agawy ma mniej specyficzny smak (trochę jak syrop z cukru), więc z pewnością posmakuje każdemu, w przeciwieństwie do tego z klonu.

      Usuń
    2. ten z agawy można określic jako neutralny - po prostu słodki :D
      a przepis na gofry sobie zapiszę, bo już od dawna zastanawiam się nad smakiem tych owsianych :3

      Usuń
    3. Serio nie możesz dostać klonowego? U mnie go do bólu, a właśnie z agawy nie mogę znaleźć. :P

      Usuń
    4. Miałam o to samo pytać :D
      Jednak nadal poszukuję syropu klonowego w dobrej cenie.

      Świetne gofry! Nie wiem czy jutro nie zrobię sobie ich na śniadanie :)

      Usuń
    5. Zarówno z agawy jak i klonowy widziałam w Rossmannie w cenie ok. 20 zł. Bardzo jestem ciekawa jak smakuje z agawy (klonowy kocham, tylko szkoda, że tak dużo kosztuje...). Pewnie świetnie się sprawdza jako zamiennik miodu (który btw. również uwielbiam :D)

      Usuń
    6. Najtańszy klonowy widziałam w Carrefourze - jakoś 17 zł za butelkę.

      Usuń
  3. Chyba dziś kupię gofrownicę i również zacznę gofrową manię <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Ale owocowo!
    Robiłam te lub podobne gofry z Makaron i Rodzynka i muszę powiedziec, że są to najlepsze gofry, jakie jadłam EVER!

    OdpowiedzUsuń
  5. moje ostatnie owsiane gofry nie chciały się rozstać z gofrownicą...przykleiły się, kompletnie. jednak zapisałam sobie Twój przepis i spróbuję ponownie! :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Płatki owsiane i banan... W GOFRACH... to nie może się NIE udać! Porywam przepis i z pewnością spróbuję ;)

    OdpowiedzUsuń
  7. mmm owsiane gofry muszą smakować jeszcze lepiej niż tylko te z mąki *-* ! pysznie je podałaś ;D

    OdpowiedzUsuń
  8. szykuję się na gofrownicę i chyba się w końcu skuszę... bo takie gofry... kuszą właśnie :)

    ...a można margarynę zastąpić masłem śmietankowym?

    OdpowiedzUsuń
  9. Dawno nie jadłam gofrów. Już wiem co zjem jutro na śniadanie :D

    OdpowiedzUsuń
  10. gofry, gofry, muszę w końcu zrobić swoje! :)

    OdpowiedzUsuń
  11. chyba nie umiem sobie wyobrazić lepszego śniadanka :)

    OdpowiedzUsuń
  12. Jakim sposobem uzyskujesz że zdjęcia Twoje wydają się lekko przymglone a w innych miejscch rozjaśnione ? Super to wyglada:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Dzięki :) Obiektyw z regulacją rozmycia tła - 50mm/1,8f + filtr polaryzacyjny i drobne rozjaśnienie na komputerze :)

      Usuń
  13. Twoje gofry zawsze kuszą! :) Pyszne dodatki. Muszę zrobić owsiane!

    OdpowiedzUsuń
  14. Pyszne gofry, a z takimi dodatkami to już w ogóle :)

    OdpowiedzUsuń
  15. Jest szansa na to, żebyś do przepisów podawała szacowaną wartość energetyczną? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Hmmmm, można to przecież bardzo szybko zrobić samemu. Zobaczę.

      Usuń
    2. A po jaką cholerę? Ważne, że dobre!

      Usuń
    3. Jasne, że dobre, ale nie każdy potrafi patrzeć TYLKO na smak. A wydaje mi się, że to zwykła, ludzka ciekawość i niejedna osoba ucieszyłaby się z wprowadzenia tego ;)

      Usuń
  16. Widzę, że uwielbiasz te gofry xD Jadłam, rzeczywiście są bardzo dobre i baaardzo sycące, pozdrawiam :)))

    OdpowiedzUsuń