Czas ten sam co ze zwykłymi plackami. Nie wiem czemu ludzie czują jakiś taki respekt do drożdży i traktują wszystko z nimi jako trudne i mozolne do wykonania :D
Maślany smak, smażenie na maśle... Uwielbiam to! Drożdże, zapach drożdży, drożdżowe wypieki... Masło, drożdże, drożdże, masło... I maślanka na wzrost delikatności smaku?^^ Trzeba będzie to śniadanie 'skopiować'!:D
Wyglądają na przepyszne :)
OdpowiedzUsuńpyyyycha :D
OdpowiedzUsuńniech no tylko kupie drozdze... :)
OdpowiedzUsuńDla mnie drożdżowe są najlepsze <3
OdpowiedzUsuńGorzej z czekaniem na nie ;)
Czas ten sam co ze zwykłymi plackami. Nie wiem czemu ludzie czują jakiś taki respekt do drożdży i traktują wszystko z nimi jako trudne i mozolne do wykonania :D
UsuńBo właśnie większość ludzi zostawia ciasto do wyrośnięcia i nie chce im się tyle czekać.
UsuńZ kruchym czy francuskim wiecej jest roboty.
UsuńOkej, na miniaturce myślałam, że to... ogórki kiszone xD
OdpowiedzUsuńHaha :D podobne trochę były. Tylko chyba ogórek nie bardzo by pasował ;p
UsuńI nie trzeba zostawia do wyrastania?
OdpowiedzUsuńNie trzeba :)
UsuńAle Cie wzielo na drozdze! I bardzo dobrze, bo uwielbiam wszystko co drozdzowe ^^
OdpowiedzUsuńojej, wygladaja bosko ! uwielbiam wszystko co drozdzowe :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie placuchy!
OdpowiedzUsuńMaślany smak, smażenie na maśle... Uwielbiam to! Drożdże, zapach drożdży, drożdżowe wypieki...
OdpowiedzUsuńMasło, drożdże, drożdże, masło...
I maślanka na wzrost delikatności smaku?^^
Trzeba będzie to śniadanie 'skopiować'!:D
Wszystko co ze śliwkami musi smakować pysznie! :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam drożdżowe placki za tą ich grubość. A skoro nie trzeba czekać na ich wyrośnięcie to chyba bliżej się z nimi zaprzyjaźnię:)
OdpowiedzUsuńPyszne!!!
OdpowiedzUsuńwidzę, że ostatnio coś na drożdże masz etap :) szczególnie pyszne takie grubaśne placuszki *-*
OdpowiedzUsuńJej ile tu zmian, jak teraz tu ładnie, dawno nie zaglądałam.;)
OdpowiedzUsuńA drożdżowe kocham, wszystko co drożdżowe <3
ostatnio cały czas drożdże:)
OdpowiedzUsuńkocham drożdżowe wypieki i mogłabym je jeść cały czas:)
Trzeci wpis dopiero z drożdżami, a piszecie, jakbym już z miesiąc je jadła ;>
OdpowiedzUsuńpo prostu przejrzeli cię - jesteś człowiekiem drożdżem :* :D
UsuńLOL, może to grzybica?XD
Usuńa można zrobić na 1 łyżeczce oleju rzepakowego i z suchych drożdży ?
OdpowiedzUsuńmożna na oleju, ale na maśle sto razy lepsze. suche drożdże dadzą radę :)
Usuńdrożdżowe najlepsze, mogłabym codziennie się rozpieszczać drożdżowymi wypiekami :)
OdpowiedzUsuństrasznie mi się podoba nowy wygląd bloga ^^
To jest przepis na 1 porcje?
OdpowiedzUsuńtak
UsuńJeśli się doda 1 łyżeczkę masła, nie trzeba ich już smażyc na oleju, prawda ? :)
OdpowiedzUsuńTak, smażone juz na samym teflonie.
UsuńCzarujesz :D
OdpowiedzUsuńCzy zwykła mąka pszenna też może być ? :D
OdpowiedzUsuńTak :)
Usuńdzis będę działałą :D mniam :D
OdpowiedzUsuńOj to musiało być dobre ! Zostań moim mężem !:D
OdpowiedzUsuńŚliwki <33 Właśnie dzisiaj dostałam świeżą dostawę śliwek z ogrodu :D
OdpowiedzUsuń+ Co z konkursem z bcaa? ; ]
Podałam adresy organizatorowi + do mnie też miało przyjść to ich białko, ale jeszcze nie dostałam, więc pewnie jeszcze nie wysłali.
UsuńCiekawi mnie efekt smażenia takich placków bez czekania na wyrastanie ciasta. Różnica w smaku czy pulchności gotowych placuszków jest znaczna?
OdpowiedzUsuńSą nieco cieńsze, ale konsystencja ciasta bardzo dobra :)
Usuńkocham drożdżowe placki <3
OdpowiedzUsuńA ile suchych drożdży, bo pogubiłam się w tym przeliczniku :D
OdpowiedzUsuńPyszne racuchy, ale chyba najpierw odgapię tą drożdżówkę :)
Wlasnie zdjelam z patelni :) pyszne i szybkie!
OdpowiedzUsuńzgłodniałam :D
OdpowiedzUsuń