Strony

.902. drożdżowe maślane placki


drożdżowe maślane placki z śliwkami
yeast butter pancakes with plums

44 komentarze:

  1. Wyglądają na przepyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  2. niech no tylko kupie drozdze... :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Dla mnie drożdżowe są najlepsze <3
    Gorzej z czekaniem na nie ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Czas ten sam co ze zwykłymi plackami. Nie wiem czemu ludzie czują jakiś taki respekt do drożdży i traktują wszystko z nimi jako trudne i mozolne do wykonania :D

      Usuń
    2. Bo właśnie większość ludzi zostawia ciasto do wyrośnięcia i nie chce im się tyle czekać.

      Usuń
    3. Z kruchym czy francuskim wiecej jest roboty.

      Usuń
  4. Okej, na miniaturce myślałam, że to... ogórki kiszone xD

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Haha :D podobne trochę były. Tylko chyba ogórek nie bardzo by pasował ;p

      Usuń
  5. I nie trzeba zostawia do wyrastania?

    OdpowiedzUsuń
  6. Ale Cie wzielo na drozdze! I bardzo dobrze, bo uwielbiam wszystko co drozdzowe ^^

    OdpowiedzUsuń
  7. ojej, wygladaja bosko ! uwielbiam wszystko co drozdzowe :)

    OdpowiedzUsuń
  8. Maślany smak, smażenie na maśle... Uwielbiam to! Drożdże, zapach drożdży, drożdżowe wypieki...
    Masło, drożdże, drożdże, masło...
    I maślanka na wzrost delikatności smaku?^^
    Trzeba będzie to śniadanie 'skopiować'!:D

    OdpowiedzUsuń
  9. Wszystko co ze śliwkami musi smakować pysznie! :)

    OdpowiedzUsuń
  10. Uwielbiam drożdżowe placki za tą ich grubość. A skoro nie trzeba czekać na ich wyrośnięcie to chyba bliżej się z nimi zaprzyjaźnię:)

    OdpowiedzUsuń
  11. widzę, że ostatnio coś na drożdże masz etap :) szczególnie pyszne takie grubaśne placuszki *-*

    OdpowiedzUsuń
  12. Jej ile tu zmian, jak teraz tu ładnie, dawno nie zaglądałam.;)
    A drożdżowe kocham, wszystko co drożdżowe <3

    OdpowiedzUsuń
  13. ostatnio cały czas drożdże:)
    kocham drożdżowe wypieki i mogłabym je jeść cały czas:)

    OdpowiedzUsuń
  14. Trzeci wpis dopiero z drożdżami, a piszecie, jakbym już z miesiąc je jadła ;>

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. po prostu przejrzeli cię - jesteś człowiekiem drożdżem :* :D

      Usuń
    2. LOL, może to grzybica?XD

      Usuń
  15. a można zrobić na 1 łyżeczce oleju rzepakowego i z suchych drożdży ?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. można na oleju, ale na maśle sto razy lepsze. suche drożdże dadzą radę :)

      Usuń
  16. drożdżowe najlepsze, mogłabym codziennie się rozpieszczać drożdżowymi wypiekami :)
    strasznie mi się podoba nowy wygląd bloga ^^

    OdpowiedzUsuń
  17. To jest przepis na 1 porcje?

    OdpowiedzUsuń
  18. Jeśli się doda 1 łyżeczkę masła, nie trzeba ich już smażyc na oleju, prawda ? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, smażone juz na samym teflonie.

      Usuń
  19. Czy zwykła mąka pszenna też może być ? :D

    OdpowiedzUsuń
  20. dzis będę działałą :D mniam :D

    OdpowiedzUsuń
  21. Oj to musiało być dobre ! Zostań moim mężem !:D

    OdpowiedzUsuń
  22. Śliwki <33 Właśnie dzisiaj dostałam świeżą dostawę śliwek z ogrodu :D

    + Co z konkursem z bcaa? ; ]

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Podałam adresy organizatorowi + do mnie też miało przyjść to ich białko, ale jeszcze nie dostałam, więc pewnie jeszcze nie wysłali.

      Usuń
  23. Ciekawi mnie efekt smażenia takich placków bez czekania na wyrastanie ciasta. Różnica w smaku czy pulchności gotowych placuszków jest znaczna?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Są nieco cieńsze, ale konsystencja ciasta bardzo dobra :)

      Usuń
  24. A ile suchych drożdży, bo pogubiłam się w tym przeliczniku :D
    Pyszne racuchy, ale chyba najpierw odgapię tą drożdżówkę :)

    OdpowiedzUsuń
  25. Wlasnie zdjelam z patelni :) pyszne i szybkie!

    OdpowiedzUsuń