Brownie - najbardziej czekoladowe z czekoladowych ciast. Swoją drogą nigdy nie robiłam takiej jego prawdziwej, a może inaczej - pierwotnej wersji na maśle. Była już wersja z awokado, a dzisiaj pierwsze skrzypce grała cukinia. Cukinia niewyczuwalna zupełnie, co potwierdził mój brat jedzący naprawdę niewiele warzyw. Jako, że w domu mam trzech czekoladoholików, mnie, tatę i brata, mama była trochę pokrzywdzona brakiem wypieku specjalnie dla niej. No ale odbiję jej to następnym razem czymś mniej czekoladowym, a bardziej owocowym albo sernikowym ;)
Brownie to było już u mnie na blogu jakieś 2 lata temu: link. Przepis kopiuję, jednak tym razem dodałam orzechy ziemne zamiast włoskich, sypnęłam trochę więcej cynamonu, cukinia starta została na dużych oczkach, a mąkę w całości użyłam pełnoziarnistą. + Zrobiłam ciasto z 1,5 ilości podanych składników, żeby wyszło go więcej i było akurat do okrągłej formy o średnicy 25cm.
zucchini wholemeal brownie, warm soy milk
wygląda bardzo smacznie:D
OdpowiedzUsuńIdealne <3
OdpowiedzUsuńwygląda na idealnie wilgotne! w tej wersji robiłam do tej pory tylko placki, muszę zabrać się za wypiek. ;)
OdpowiedzUsuńDużo dobrego słyszałam o tym cieście ;) muszę kiedyś wypróbować bo wygląda smacznie ;)
OdpowiedzUsuńbrownie to zawsze jeden wielki czeko obłęd. w Twojej wersji jeszcze lepiej! uwielbiam cukinię w wersji słodkiej i dodatek orzechów - rewelacja :)
OdpowiedzUsuńFajowskie połączenie, ale klasyka też polecam :))
OdpowiedzUsuńRobiłam jakiś czas temu, jest przepyszne!
OdpowiedzUsuńAż mnie serce zabolało czytając, że brat je niewiele warzyw! Chociaż ja w tej kwestii może trochę dziwna jestem, bo minimum kilogram dziennie zjeść muszę.;)
OdpowiedzUsuńUwielbiam brownie w każdej wersji! Z cukinią, z awokado lub tradycyjne. Dla mnie bomba! :D
OdpowiedzUsuńale miałaś rozpustny poranek :)
OdpowiedzUsuńTakie czekoladowe ciacha uwielbiam! Muszą być zbite ,wilgotne i mooocno czekoladowe :)
OdpowiedzUsuńoo przepis na pewno wypróbuję, bo twoje brownie wydaje mi się jakieś takie bardziej wyrośnięte niż z innych przepisów :D a takie ciacha lubię
OdpowiedzUsuńudało ci się zapisać na ten półmaraton w poznaniu ?
OdpowiedzUsuńTak, jestem zapisana :)
Usuńo to życzę powodzenia bo ja niestety nie zdążyłam się zapisać :<
Usuńmyślałam ze uda mi się przed maturą zaliczyć jakiś półmaraton ale jednak nie :(
UsuńJa to zrobiłam już 2 miesiące temu. Szkoda, że ci się nie udało :<
Usuńto zdecydowanie jedno z najlepszych i najzdrowszych brownie jakie próbowałam :) jak dla mnie - koniecznie z orzechami! ;)
OdpowiedzUsuńTwój chłopak jest od Ciebie młodszy?
OdpowiedzUsuńJest w moim wieku. Czemu pytasz? ;)
UsuńTak z ciekawości ;P myślałam ze młodszy, bo miał pózniej studniowke niz ty
UsuńTo dlatego, że jest w technikum :)
UsuńWłasnie też tak myślałam :)
UsuńWybacz, że pytam tu, ale nie mam konta na instagramie ;) Mogłabyś zdradzić gdzie dorwałaś te cudne buty? :D
OdpowiedzUsuń:D H&M
UsuńDzięki :)
Usuńnie lubię ciast, a tym bardziej z owocami...
OdpowiedzUsuńjednak zawsze miałam słabość do murzynków i jak czytam twój przepis...
ślinka mi cieknie :D
Ale bym zjadła <3 Takiego tradycyjnego nie jadłam, ale to z awokado smakuje obłędnie. Z cukinią jeszcze przede mną ale zrobię z chęcią!
OdpowiedzUsuńTeż kiedyś piekłam cukiniowe ciasto czekoladowe ;) Przypomniałaś mi jego przepyszny smak!
OdpowiedzUsuń