Strony

Makaron z bakłażanem i fasolą w sosie pomidorowym.

3 garści pełnoziarnistego makaronu ugotowałam w osolonej wodzie. Całego bakłażana pokroiłam w plastry, posypałam solą z obu stron i odstawiłam na 5 minut. Po tym czasie umyłam go, pokroiłam w kostkę i wrzuciłam na rozgrzaną oliwę. Posypałam go przyprawą do gulaszu i smażyłam do miękkości. Następnie dodałam 2 pokrojone pomidory, sól i pieprz. Gotowałam razem. Do gotowego sosu dodałam czerwoną fasolę (użyłam całej puszki, lepsze będzie z namoczoną i wcześniej ugotowaną) i wymieszałam z makaronem.
Z podanych składników wyszło jakieś 1,5 porcji, czyli to co widoczne na zdjęciach i połowa, która została na kolację ;)

2 komentarze:

  1. Wygląda pysznie :) Mam pytanie, czy syrop daktylowy robisz sama czy kupujesz? :)
    Iza

    OdpowiedzUsuń