Udawana nutella: 1/2 miękkiego awokado rozgniotłam z dodatkiem łyżeczki masła orzechowego crunchy, odrobiną syropu daktylowego (może być klonowy lub z agawy), kapką ekstraktu z wanilii i łyżką gorzkiego kakao. Jeśli zależy nam na bardziej gładkiej masie, można wszystkie składniki zblendować zamiast rozgniatać widelcem. Robiąc ją pierwszy raz, dorabiałam większą ilość jeszcze tego samego dnia, tak więc polecam od razu zaopatrzyć się w kilka sztuk awokado, a najlepiej mieć już w domu zapas tych dojrzałych ;)
Strony
.1189. wegańska nutella
Udawana nutella: 1/2 miękkiego awokado rozgniotłam z dodatkiem łyżeczki masła orzechowego crunchy, odrobiną syropu daktylowego (może być klonowy lub z agawy), kapką ekstraktu z wanilii i łyżką gorzkiego kakao. Jeśli zależy nam na bardziej gładkiej masie, można wszystkie składniki zblendować zamiast rozgniatać widelcem. Robiąc ją pierwszy raz, dorabiałam większą ilość jeszcze tego samego dnia, tak więc polecam od razu zaopatrzyć się w kilka sztuk awokado, a najlepiej mieć już w domu zapas tych dojrzałych ;)
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Uwielbiam awokado z rzodkiewką! W ogóle ostatnio wszystko mi z nią smakuje i najczęściej pojawia się w różnej wersji na kolacyjnych kanapkach :D
OdpowiedzUsuńPyszne kanapeczki <3 !!!
OdpowiedzUsuńAwokado jest dobre na wszystko! :D
OdpowiedzUsuńCześć Sylwia! Biegniesz w sobotę w Rybniku? Poleć co zjeść przed biegiem :) Pozdrawiam...
OdpowiedzUsuńTak, biegnę z tatą :D
UsuńNajpewniej zjem coś typu placki albo gofry z masłem orzechowym na 2h przed :)
No to może się spotkamy :)
UsuńTo polecialas. Znowu bede musiala stac w garach bo avocado prosi sie o zjedzenie na juz ;) no i ciekawi mnie ten chleb dyniowy :D
OdpowiedzUsuńChleb dyniowy akurat kupny, ale pastę polecam bardzo :D
UsuńPowiem tak: NIEZIEMSKO PYSZNE !!!!!!!
UsuńU mnie z klonowym ;-)
Usuńta pasta chyba jest dosyć czekoladowo-gorzka, co nie? właśnie taką bym chciała uzyskać! :)
OdpowiedzUsuńA mnie ciekawi czym różnią się te syropy? Słyszałam że z agawy nie jest zbyt dobry, ale nie wiem dlaczego? Czyżby chodziło o smak czy właściwości odżywcze?
OdpowiedzUsuńTen z agawy jest najbardziej powiedzmy "cukrowy", przeważa słodycz. Klonowy ma swój charakterystyczny hmm "drzewiasty" posmak - świetny moim zdaniem ^^ Daktylowy jest słodko-gorzki, z wyczuwalną nutą daktyli.
UsuńI cleba dyniowego spróbować bym chciaął i nutelli bo zdrowa bardzo <3
OdpowiedzUsuńPyszna jest - bez dwóch zdań! :) Najbardziej lubię jako nadzienie do naleśników.
OdpowiedzUsuńawokadowe czekoladowe pasty wielbię. na kanapkę jak znalazł :)
OdpowiedzUsuńNotę to self - do któregoś z następnych kremów awokadowych dodać maslo orzechowe : ) Tak sobie myślę, że z laskowych byłoby tu fajne, żeby nutellę przypominało
OdpowiedzUsuńtaką nutella to ja codziennie bym się mogła zajadać - najlepsza! :)
OdpowiedzUsuńJuż jakiś czas chodzi mi po głowie ta pasta z awokado ;p
OdpowiedzUsuńSniadanie jak najbaardziej na tak, a krem wyprobuję bo mam akurat awokado *.*
OdpowiedzUsuńMuszę wypróbować nutellę! :)
OdpowiedzUsuń