Jabłko w pełnoziarnistym drożdżowym cieście nadziane dżemem jagodowym i masłem orzechowym
Apple in wholemeal dough filled in blueberry jam and peanut butter
kawałek ciasta drożdżowego z tego przepisu - link (lub innego, ja zrobiłam po prostu jednoporcjową ilość na oko, z mąką razową, olejem kokosowym, mlekiem sojowym i zwykłym cukrem, nie zostawiając go nawet do wyrośnięcia na dłużej niż 10 minut)
jabłko
dżem jagodowy
masło orzechowe
Jabłko umyć i wydrążyć, ułożyć na kawałku ciasta, a do środka włożyć łyżeczkę dżemu i łyżeczkę masła orzechowego. Całość owinąć ciastem i piec na papierze do pieczenia ok. 15-20 minut w 180 stopniach.
O matko, chcę to! Ciasto drożdżowe jakieś specjalne?
OdpowiedzUsuńo boże! co za cudo!
OdpowiedzUsuńświetny pomysł:)
OdpowiedzUsuńMniam!! Wygląda kuszaco :) chyba wypróbuję!
OdpowiedzUsuńTymczasem zaglądnij też do mnie i mój najnowszy wpis o treningu z użyciem dyni :)
Pozdrawiam i pysznego dnia :)
o mamuniu, ja to muszę zrobić w najbliższym czasie *.*
OdpowiedzUsuńWygląda cudownie!
OdpowiedzUsuńsmacznie <3 :)
OdpowiedzUsuńWygląda mega, przeprzepysznie!
OdpowiedzUsuńwiesz jak pysznie rozpocząć poranek... drożdżowe - pachnące i smaczne, a do tego moje ukochane jabłko :)
OdpowiedzUsuńWygląda kusząco i apetycznie. Jabłka to samo zdrowie.Pozdrawiam i zapraszam do mnie
OdpowiedzUsuńKusisz :D
OdpowiedzUsuń