Dzisiaj było aromatycznie i z pazurem ;)
Składniki:
. 120g makaronu kukurydzianego
. 2 marchewki
. mała cebula
. kilka pieczarek
. 3-4 suszone pomidory w oliwie
. 1/2 czerwonej papryki
. łyżka koncentratu pomidorowego lub passata pomidorowa
. 1/2 zielonej cukinii
. oliwa z oliwek
. ostra papryka w proszku, sól
. 100g wędzonego tofu
Sposób wykonania:
Makaron ugotować razem z marchewką.
Na oliwie podsmażyć posiekaną cebulę i pokrojone pieczarki. Dodać tofu, paprykę, drobno pokrojone suszone pomidory i smażyć razem chwilę. Dorzucić cukinię, koncentrat i przyprawy, do smaku. Do warzyw wsypać ugotowany makaron i marchewkę i dokładnie wymieszać, cały czas trzymając na małym ogniu. Gotowe!
Jem bardzo podobnie, ale na co dzień stawiam na kasze, makaron też czasem wpadnie ;) Wędzone tofu najlepsze ^^
OdpowiedzUsuńjakiej firmy tofu byś poleciła? nie jedynie z polsoją do czynienia miałam, no i nie wiem czy to nie jest przypadkiem błąd :)
OdpowiedzUsuńPolecam tofu ze strony vegekoszyk.pl. Naprawdę dobre :)
Usuńdzięki!
UsuńTofu polsoi jest pyszne :-) Ewentualnie z wędzonych mogę jeszcze polecić sunfood.
Usuńtakie dania są najlepsze - szybkie, zdrowe i pełen aromatów! :)
OdpowiedzUsuńto na dwie porcje czy jedną? :) uwielbiam Twoje przepisy
OdpowiedzUsuńNa dwie, ale jedna osoba też zmieści :D
UsuńDla mnie obiad idealny <3
OdpowiedzUsuńZapraszam: http://grapefruitjuicesour.blogspot.com
Buziaki ! :)