Strony

.1336. Tropikalny owsiany omlet


Jako że w końcu, po kilku dniach, jestem w stanie zjeść coś więcej niż papki, więc co robię jako pierwsze? No oczywiście, że placek owsiany :D Dzisiaj w tropikalnym wydaniu, bo z odżywką o smaku ananas-kokos. Jedna z czytelniczek poleciła mi takie połączenie w placku na instagramie. Muszę powiedzieć, że świetne. Z resztą białkowe placki kocham właśnie za to, że zależnie od tego jakiej odżywki użyję, taki będzie styl/smak omleta. A samych smaków do wyboru mamy przecież multum, choćby i na samym KFD. Potem jeszcze dodatki, np. moje ulubione włoskie orzechy czy masło orzechowe, ulubiony owoc i mamy śniadanie idealne.

Placek owsiany z jabłkiem
50g płatków owsianych
2 białka jaj
30g odżywki białkowej ananas-kokos KFD
trochę wody, do odpowiedniej konsystencji
szczypta proszku do pieczenia
jabłko
olej kokosowy

Płatki wymieszać z odżywką, proszkiem do pieczenia, białkami i kapką wody. Dodać pokrojone jabłko i smażyć na odrobinie oleju kokosowego, z obu stron.

Jeśli chodzi o tą odżywkę mieszaną w szejkerze, to jest to jedna z moich pierwszych, która naprawdę smakuje mi z wodą, co jest naprawdę ogromnym plusem. Rozpuszcza się błyskawicznie, nie powstaje piana i "dobrze wchodzi". Z pewnością będę jeszcze wracała do innych produktów z tej serii, bo bcaa kfd sprawdziło się u mnie równie dobrze.

11 komentarzy:

  1. Cieszę się, że Ci smakuje! U mnie rano również gościł ten placuch ;)
    Pozdrawiam, Nadia! ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. polecam! dziś zjadłam takie śnaidanko i jestem zachwycona :)

    OdpowiedzUsuń
  3. uwielbiam połaczenie ananasa z kokosem <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda bardzo apetycznie :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Omlet z białkiem to nie tylko zdrowie, ale też niezbędna energia do funkcjonowania.

    OdpowiedzUsuń
  6. Coraz częściej widzę przepisy, w których jest odżywka białkowa. Czy jeśli nie ćwiczę intensywnie jest sens żebym włączyła ja do mojego menu? ;) Bo śniadanie wygląda pysznie :))

    OdpowiedzUsuń
  7. Jadłabym! :)

    pajapaulina.blogspot.co.uk

    OdpowiedzUsuń
  8. nie trzeba ubijać białek na pianę?

    OdpowiedzUsuń