Strony

.1396.

Puste opakowanie po płatkach owsianych zaskoczyło mnie dzisiejszego poranka, więc z czeluści szafki wydobyłam płatki jęczmienne i... oto jest :D
Jęczmienianka z truskawkami, masłem orzechowym i orzechami włoskimi
Barley porridge with strawberries, peanut butter and walnuts

12 komentarzy:

  1. Oh, jęczmieniankę z truskawkami uwielbiam! Pamiętam, że kiedy po raz pierwszy jej spróbowałam, to przyrządziłam ją właśnie z tymi owocami. ;) Z tym, że moja nigdy nie jest tak gęsta jak Twoja. Czym jest to spowodowane - dałaś do środka banana, czy odżywkę jakąś?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Nie, to jest jakaś magiczna moc Sylwii, sekret, tajemnica czy coś, bo jej owsianki (i jak widać inne płatki) zawsze mają taką konsystencję :D

      Usuń
    2. Haha, dokładnie, PAM. ;D
      A tak serio, to po prostu zalewam płatki wodą (albo poprzedniego dnia, albo jak w tym wypadku, dopiero rano), czekam chwilę i gotuję je aż zgęstnieją, mieszając. Gęste mieszam z 15g odżywki białkowej.
      Wersję z mlekiem przedstawiałam tu:
      https://www.youtube.com/watch?v=sfG-y5mZ1WU

      Usuń
    3. ;D
      Nie no w przypadku platkow owsianych to tez udaje mi sie robic takie geste mordoklejki ;) Tylko wlasnie z jeczmiennymi mi sie to nie udaje. Gdybym uzyla mniejszej ilosci plynu to moze tak, ale przy takich samych proporcjach platkow jeczmiennych i mleka co platkow owsianych to juz nie... Stad moje pytanie :) Ale jak dodajesz odzywki, to juz sie nie dziwie czemu maja tak magiczna konsystencje ;P

      Usuń
  2. Mniami! Wygląda bardzo smakowicie!

    https://poradnikzywieniowy.wordpress.com/

    OdpowiedzUsuń
  3. ooo, też dziś odmrażam truskawy <3 a z masłem orzechowym zawsze pysznie! Twoje miseczki wypełnione pysznymi śniadaniami raczej nigdy się nie znudzą <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Wygląda pysznie. nabrałam ochoty na truskawy! :)

    OdpowiedzUsuń