Puste opakowanie po płatkach owsianych zaskoczyło mnie dzisiejszego poranka, więc z czeluści szafki wydobyłam płatki jęczmienne i... oto jest :D
Jęczmienianka z truskawkami, masłem orzechowym i orzechami włoskimi
Barley porridge with strawberries, peanut butter and walnuts
Oh, jęczmieniankę z truskawkami uwielbiam! Pamiętam, że kiedy po raz pierwszy jej spróbowałam, to przyrządziłam ją właśnie z tymi owocami. ;) Z tym, że moja nigdy nie jest tak gęsta jak Twoja. Czym jest to spowodowane - dałaś do środka banana, czy odżywkę jakąś?
OdpowiedzUsuńNie, to jest jakaś magiczna moc Sylwii, sekret, tajemnica czy coś, bo jej owsianki (i jak widać inne płatki) zawsze mają taką konsystencję :D
UsuńHaha, dokładnie, PAM. ;D
UsuńA tak serio, to po prostu zalewam płatki wodą (albo poprzedniego dnia, albo jak w tym wypadku, dopiero rano), czekam chwilę i gotuję je aż zgęstnieją, mieszając. Gęste mieszam z 15g odżywki białkowej.
Wersję z mlekiem przedstawiałam tu:
https://www.youtube.com/watch?v=sfG-y5mZ1WU
;D
UsuńNie no w przypadku platkow owsianych to tez udaje mi sie robic takie geste mordoklejki ;) Tylko wlasnie z jeczmiennymi mi sie to nie udaje. Gdybym uzyla mniejszej ilosci plynu to moze tak, ale przy takich samych proporcjach platkow jeczmiennych i mleka co platkow owsianych to juz nie... Stad moje pytanie :) Ale jak dodajesz odzywki, to juz sie nie dziwie czemu maja tak magiczna konsystencje ;P
Mniami! Wygląda bardzo smakowicie!
OdpowiedzUsuńhttps://poradnikzywieniowy.wordpress.com/
Masło orzechowe <3
OdpowiedzUsuńooo, też dziś odmrażam truskawy <3 a z masłem orzechowym zawsze pysznie! Twoje miseczki wypełnione pysznymi śniadaniami raczej nigdy się nie znudzą <3
OdpowiedzUsuńSmacznie wygląda ;)
OdpowiedzUsuńFajnie wyglada
OdpowiedzUsuńWygląda przepysznie!
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie. nabrałam ochoty na truskawy! :)
OdpowiedzUsuńjadłabym <3
OdpowiedzUsuń