orzechowa orkiszowa manna z gruszką, masłem migdałowym i twarożkiem
nut spelt semolina with pear, almond butter and quark
40g orkiszowej manny1,5 szklanki wody
12g odżywki białkowej orzechowej
1 gruszka
cynamon
60g chudego twarogu + walden pancake syrup + trochę mleka
20g masła migdałowego
Wodę zagotować. Wsypać kaszę, dodać pokrojoną gruszkę (zostawić 2 plastry) i gotować, mieszając. Gdy całość będzie gęsta, zdjąć z ognia i wymieszać z odżywką.
Pozostawione plasterki gruszki wrzucić na teflon lekko wysmarowany olejem kokosowym, posypać je cynamonem i polać odrobiną pancake syrup lub syropu klonowego. Podsmażyć z obu stron.
Twaróg rozgnieść z syropem i mlekiem. Razem z gruszkami i masłem migdałowym podać na mannie.
Makro: 440kcal / 31g białka / 47g węglowodadów / 14g tłuszczy.
Wygląda nieziemsko. Konsystencja idealna :)
OdpowiedzUsuńJak dobrze, że ktoś jeszcze robi mannę na samej wodzie haha :D gdzie dorwałaś orkiszową mannę?
OdpowiedzUsuńW Realu :)
UsuńJakie pyszności! Podziwiam codziennie :)
OdpowiedzUsuńpycha pychaaa! :)
OdpowiedzUsuńPychotka :)
OdpowiedzUsuńŚwietnie to wygląda! :)
OdpowiedzUsuńrewelacyjne zestawienie!
OdpowiedzUsuńSkończ już redukcję, bo manna na wodzie to już dno :P
OdpowiedzUsuńJest z odżywką przecież, a to białko z mleka :) Smakuje tak samo jak normalna, tylko białka więcej.
UsuńAleż to zmacznie wygląda :)))
OdpowiedzUsuńWygląda bajecznie *.*
OdpowiedzUsuń