żytni jabłkowy placek z jagodami goji, słonecznikiem i syropami waldena
rye appe pancake with goya berries, sunflower seeds and walden syrup
1 jajko + 2 białka jaj40g mąki żytniej razowej
20g odżywki białkowej (użyłam orzechowej)
ok. 70-100ml wody
spora szczypta proszku do pieczenia
1/2 dużego jabłka
ok. 1/2 łyżeczki cynamonu
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać i smażyć placek na teflonie, z obu stron.
Makro: 384kcal / 33g białka / 41g węglowodanów / 8g tłuszczy
Super placuszek!
OdpowiedzUsuńpolarois.blogspot.com
Smacznie ;-)
OdpowiedzUsuńOstatnio się wkręciłem we wszystko z jagodami goji, także dodaje do ulubionych ;)
OdpowiedzUsuńI jak ten czekoladowy walden? Warto?
OdpowiedzUsuńŚredni. Pancake i karmelowy zdecydowanie wygrywają.
UsuńZamiast odżywki białkowej należy dawać taką samą ilość mąki? Czy w ogóle ją pomijać? :)
OdpowiedzUsuńświetnie wygląda. taras to nie dom-racja!
OdpowiedzUsuńpysznie :))
OdpowiedzUsuńAle to bajecznie wygląda! Aż mi smaka zrobiłaś :P
OdpowiedzUsuńSylwio odpowiedz prosze jakiego bialka uzywasz w swoich przepisach?
OdpowiedzUsuńObecnie firmy SFD
UsuńOrzeźwiające, niedzielne piwko (?) z rana - to jest to! :D
OdpowiedzUsuńZauważyyłam, że często używasz samych białek jaj. Jak wykorzystujesz żółtka? Bo ja mam ten problem, że jak biore białko to potem zalega mi żółtko w lodówce i czeka na łaske mamy, która jak sobie o nim przypomni to wykorzystuje do schabowego. Ale gdyby nie ona to nie wiedziałabym co zrobić z ich większą, nagromadzoną ilością. Najszybciej i najsmaczniej zrobić kogla, ale tego to z rozsądku nie zrobię.;P
Też zostawiam w lodówce i mama zużywa do kotletów albo jajecznicy. Gdy zostaje więcej są wyrzucone lub idą do garnka dla psa.
Usuń