Strony

.1513.

 owsianka z budyniem śmietankowym, siemieniem lnianym, wiórkami i sosem z owoców
oatmeal with custard powder, flax seeds, dessicated coconut and fruits sauce

40g płatków owsianych

szklanka wody
1/2 saszetki (20g) budyniu śmietankowego bez cukru + 1/2 szklanki wody
25g waniliowej odżywki białkowej

50g mrożonych truskawek, rozmrożonych na patelni
2 małe śliwki
łyżeczka słodziku w pudrze



Wieczorem płatki zalałam wodą i odstawiłam. Rano zagotowałam, zmniejszyłam ogień i mieszałam, a gdy zgęstniały wlałam do nich budyń wymieszany z wodą. Zagotowałam, mieszając, zdjęłam z ognia i wymieszałam z białkiem i garstką siemienia lnianego. Podałam z ciepłym sosem z owoców i wiórkami kokosa.

9 komentarzy:

  1. można prosić o przepis? :D:D wygląda nieziemsko.. : )

    OdpowiedzUsuń
  2. Kocham budyń a z owsianką prezentuje się najlepiej!

    OdpowiedzUsuń
  3. A mnie zawsze u Ciebiw w owsiankach budyniowych zadziwia ilość użytego budyniu - ja zawsze dodaję czubatą łyżeczkę na ok. 300ml mleka i jest już dosyć gęsta :p Ale Twoja wygląda przecudownie ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Na początku myślałam że to kasza manna :) Uwielbiam budyniowe wersje śniadań :)

    OdpowiedzUsuń