Strony

.384.

Pełnoziarnisty serowy gofr, smoothie (mrożony banan, maliny, jagody, mielone siemię, mleko sojowe waniliowe), winogrona.
Whole grain cheese waffle, smoothie (frozen banana, raspberries, blueberries, ground flaxseed and vanilla soy milk), grapes.


Idealne do koktajli banany można bardzo małym kosztem nabyć w większości sklepów, gdzie mocno dojrzałe owoce przekazane są do promocji. Kupuję takie, kroję i mrożę. Przygotowane z nich smoothie są słodkie, dzięki słodyczy owoców, a przez mrożenie, mają lodową konsystencję.

38 komentarzy:

  1. dokładnie - wyglądają jak lody :) fajnie, że dzielisz się swoimi kuchennymi trikami!

    mam pytanie - siemię lniane to to samo co len mielony, tak? trzeba to jakoś jeszcze rozdrabniać/i/lub zalewać wodą przed dodaniem do koktajlu, czy wrzucić taki suchy razem z pozostałymi składnikami?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, to po prostu mielony len. Nie przygotowuję go jakoś wcześniej. Dodaję suchy.

      Usuń
    2. ej ale wydaje mi isę , ze to dwie rozne rzeczy- siemię lniane to ziarenka a ielony len to zmiksowanee ziarenka i na 100% tak jest :D

      Usuń
  2. Ja kupuję tylko czarne banany. Nie lubię tych "zwykłych". Nie rozumiem ludzi którzy gdy widzą jakąś czarną plamkę od razu myślą że są niedobre. No ale, trudno. Więcej bananów w niskiej cenie dla nas! ; D

    Pyszne, kolorowe śniadanie. ; )

    OdpowiedzUsuń
  3. Też tak robię z czarnymi bananami, których zwykle nikt już nie chce jeść ;)
    Wspaniałe śniadanko, ale to już tradycja :))

    OdpowiedzUsuń
  4. A ja nigdy tak nie robiłam, dzięki Tobie zacznę :)
    Pyszne śniadanie.

    OdpowiedzUsuń
  5. Mrożone banany to iście genialny wynalazek ;) Te lubię te mocno dojrzałe, są cudownie słodkie !

    A śniadanie jak zwykle (nie będę odkrywcza) przepyszne ! :D

    OdpowiedzUsuń
  6. Ja kocham dojrałe banany najlepsze <3 wszyscy zawsze 'jak mzoesz takei zepsute kupowac?' ale na koktajle sa da best :D

    OdpowiedzUsuń
  7. Czy mogłabyś podać dokładne proporcje na smoothie? :) Nigdy nie mogę uzyskać takiej właśnie konsystencji.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. 1/2 banana
      spora garść malin
      garstka jagód
      1 łyżeczka mielonego lnu
      mleko do odpowiedniej konsystencji (nie wiem ile go w sumie wychodzi)

      Usuń
  8. Wczoraj zużyłam kilka takich czerniejących bananów do ciasta. Ale następnym razem jak będę miała nadmiar tych owoców, to spróbuję zamrozić a potem zmiksować coś pysznego;)

    OdpowiedzUsuń
  9. Takie ciemne banany to tylko do koktajli , ciast, smarowideł itd., bo do normalnego jedzenia to są jak dla mnie za słodkie! ;] Wtedy wybieram takie normalne, nie za twarde i nie za miękkie

    OdpowiedzUsuń
  10. Też lubię koktajle z mrożonych bananów, ale często boli mnie po nich gardło...
    Śliczny zestaw! :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Ja tam uwielbiam banany przejrzałe choć średnio dojrzałe też pożre :D
    Goferek pierwsza klasa *.*

    OdpowiedzUsuń
  12. kto by tam nie lubil bananow pasuja do wszystkiego do ciast , galaretek ,lodow.tp,itd smacznego...

    OdpowiedzUsuń
  13. ostatnio pisałaś że jakbyś mogła to potrafisz szybko i skutecznie schudnąć...mogłąbyś dać kilka wskazówek?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Och. Pewnie nie zauważyłaś, że to, co napisała Sylwia, miało pewien ISTOTNY KONTEKST. Powinno Ci ułatwić sprawę przeczytanie tamtej notki jeszcze raz (ze zrozumieniem).

      /d.r.a.m.a.t. co się tu ostatnio dzieje!

      Usuń
  14. Mam taki dziwny problem, mianowicie nie wyświetlają mi się dodane przez Ciebie posty ze śniadaniami w liście blogów u mnie - aby sprawdzić, czy dodałaś coś nowego, muszę wejść bezpośrednio na stronę... I tak się zastanawiam czy to tylko u mnie i ja mam coś źle, czy jak? :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. ...i u mnie też tak jest

      Usuń
    2. Błąd w kanale Rss, jutro powinno działać odpowiednio. Dajcie znać :)

      Usuń
  15. oh rany! a dziś będąc na zakupach jęczałam nad gofrownicami i opiekaczami , że chcę i muszę mieć ;d ;)

    OdpowiedzUsuń
  16. Niesamowite smoothie(uwielbiam banany) i ten gofr... mniam. <3

    OdpowiedzUsuń
  17. Jeśli narobiłam ci ochoty na jajeczka: http://polskabiega.sport.pl/polskabiega/1,105611,11001151,Jajecznica___poranne_zrodlo_bialka_dla_biegaczy.html ^^

    OdpowiedzUsuń
  18. ten pomysł z bananem jest godny uwagi :P

    OdpowiedzUsuń
  19. Ten komentarz został usunięty przez autora.

    OdpowiedzUsuń
  20. o... matko... JESTEM GLODNA!!! :D pieknie i pysznie!

    OdpowiedzUsuń
  21. Uwielbiam takie wręcz przejrzałe banany :) Innych praktycznie nie jem ,czekam aż mi zczernieją :P

    OdpowiedzUsuń
  22. Pychota!
    Ja zamroziłam całe banany i się na nic nie przydadzą już raczej...;p
    Wypróbuję Twoją metodę :)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Też za pierwszym razem zamroziłam całe banany, ale to je nie przekresla, trzeba tylko poczekac chwilę aż odtaje i pozbyc się skórki. ;) Efekt ten sam, tylko troszkę więcej zabawy. :D Na przyszłosc lepiej obrac, zamrozic i od razu cieszyc sie kremowa konsystencja mrozonego banana. :D

      Usuń
  23. ale mam ochotę na gofra! smoothie genialny, ta konsystencja niebo ;)

    OdpowiedzUsuń
  24. Ja kupuję przejrzałe banany na banana bread zazwyczaj :)
    A twój smoothie jest takie cudne gęsty :)

    OdpowiedzUsuń
  25. Dzięki za przypomnienie! :D Muszę przejrzeć gazetki sklepowe i wybrać się po banany :D
    Cudne jest to smoothie! <3

    OdpowiedzUsuń
  26. o, nie wpadłam na ten pomysł nigdy, faktycznie świetny, bo zawsze u mnie w sklepie widać mnóstwo "przecenionych" bananów :)

    OdpowiedzUsuń
  27. the way you arranged the bananas is lovely!

    OdpowiedzUsuń
  28. I could not resist commenting. Perfectly written!
    linefeed.org payday loans
    My web site - payday loans locations

    OdpowiedzUsuń