Strony

.470.

Owsianka z mlekiem sojowym, budyniem śmietankowym, morelami, syropem klonowym i prażonymi orzechami nerkowca.
Oatmeal with soy milk cream custard powder, apricots, maple syrup and roasted cashew nuts.

28 komentarzy:

  1. Budyniowa owsianka zajmuje u mnie wysokie miejsce, zaraz po pieczonej :) Pysznie wygląda ta miseczka!

    OdpowiedzUsuń
  2. Dzisiaj zrobię sobie takie śniadanie ale chyba w wersji bez owsianki...za gorąco:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Możesz zrobić owsiankę i dać na jakiś czas do lodówki najlepiej na całą noc.
      W sam raz na takie gorące poranki.:D

      Usuń
  3. a dokładnie jaki tytuł ma ta płyta bo widze że z joga jest kilka;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wtedy była jakaś promocja i były zestawy pakowane po 5 płyt. W tym joga, joga odchudzająca, ashtanga, joga dance, wewnętrzna siła.

      Usuń
    2. kurcze właśnie nie wiem na jaka się zdecydować...co byś polecała?;)

      Usuń
    3. Ashtanga wyciska pot, odchudzająca i zwykła relaksuje i ćwiczy brzuch. Te trzy lubię najbardziej :)

      Usuń
    4. dziękuje to może zamówie sobie ta ashtange i zwykłą;)

      Usuń
  4. Oj, poczułam zapach i smak syropu klonowego :))

    OdpowiedzUsuń
  5. Wygląda jak słodki pudding :) I bardzo ładnie kolorystycznie pasują do niej te brzoskwinie.

    OdpowiedzUsuń
  6. Od dawna chodzi mi po głowie owsianka z budyniem więc myślę, że czas najwyższy na ten krok. :-)

    OdpowiedzUsuń
  7. Budyniowa owsianka była jedną z moich pierwszych owsianek! To dzięki niej zaczęłam je jeść :).

    OdpowiedzUsuń
  8. też miałam zrobić dziś owsiankę a zaspałam :(

    OdpowiedzUsuń
  9. Bezczelnie zjadłabym Ci śniadanie :P nerkowce i morele to jedne z moich ulubionych owsiankowych dodatków. I chyba mam taki sam aparat ;)

    OdpowiedzUsuń
  10. genialnie gęsta <3 pyszne dodatki, nerkowce uwielbiam, czekam na jakąś dobrą ofertę, żeby kupić ich duuużo! :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Uwielbiam budyń w owsiance ;) a nerkowców jeszcze nie jadałam.

    OdpowiedzUsuń
  12. Ale piękna! Aż mi się moreli zachciało. I nerkowców. I budyniu, i owsianki... :>

    OdpowiedzUsuń
  13. podasz swój dzisiejszy jadłospis;)?
    wiem,że jest jeszcze wcześnie+ ale ew. co zamierzasz jeszcze zjeść.
    dziękuję;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. śniadanie: owsianka z mlekiem sojowym, morelami i orzechami nerkowca

      drugie: pieczone drobiowe klopsiki na sałacie i szpinaku z cukinią, papryką i ogórkiem, 1/2 surowej kalarepy

      obiad:
      5 blin gryczanych z salsą z arbuza z fetą (zaraz wrzucę przepis na makaronirodzynka)

      później:
      2 bliny gryczane z powidłami śliwkowymi i plastrem twarogu

      kolacja:
      myślę, że będzie grillowany bakłażan z jogurtem, granatem, koperkiem i orzechami, możliwe, że tost i pomidor do tego

      Usuń
  14. mniam świetnie wygląda ta owsianka : >

    OdpowiedzUsuń
  15. Owsianka w poniedziałek, to chyba u Ciebie już tradycja:-).
    Cudnie gęsta<3

    OdpowiedzUsuń
  16. stała czytelniczka18 czerwca 2012 20:24

    Czytałam na blogu w jaki sposób robisz owsiankę z budyniem. Tylko mam takie pytanie. Chcę dodać owoce w trakcie gotowania. W którym momencie to zrobić? Przed dodaniem budyniu czy po?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Wszystko jedno kiedy dodasz :) Zależy od tego jakie owoce w owsiance lubisz - ugotowane czy tylko podgrzane. Do dzisiejszej morele dodałam po budyniu. Gdy robię z jabłkiem dodaję go wcześniej.

      Usuń
  17. Morele to ostatnio moja miłość i również wykorzystuję je w owsiankach, ale teraz muszę wypróbować wersję z budyniem :D

    OdpowiedzUsuń
  18. This looks especially delicious. The flavour combo is one I'm going to need to try!

    OdpowiedzUsuń