Strony

.816. cobbler

cobbler rabarbarowy
rhubarb cobbler

Po pralinowym awokado, ja i Siaśka bierzemy na warsztat kolejne danie. Ta słodka zapiekanka zaskoczyła mnie swoją chrupkością i świetnym smakiem. Lubiącym słodkości polecam dodać do ciasta trochę stevii lub cukru. Tym nie słodzącym zbyt wiele, wystarczy delikatność nadzienia. Pyszne, zdrowe i szybkie. Doda kopa na początek aktywnego dnia.

47 komentarzy:

  1. sezon na rabarbar jak najbardziej wykorzystywany! :))

    OdpowiedzUsuń
  2. Rany, wygląda kusząco. :) Trochę jak kruszonka, a jednak chyba o konsystencji bardziej maślanych... placków, ciasta? Tak czy siak, samym wyglądem zachęca do spróbowania.

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Bardziej jak kruche ciasto :)

      Usuń
    2. kruche ciasto, to zdecydowanie coś dla mnie :D!

      Usuń
    3. W takim razie ostatecznie mnie do niego przekonałaś! :)

      Usuń
    4. Ja również jestem pod wrażeniem wypieku - uwielbiam kruche ciasta, więc z pewnością taki cobbler by mi posmakował :D

      Usuń
  3. ale jest świetna! muszę kupić te naczynka zdatne do zapiekania, bo tylko klawiaturę tu ślinie :P

    OdpowiedzUsuń
  4. I znowu jedna propozycja, a dwie inne formy podania :)
    Oba genialne

    OdpowiedzUsuń
  5. Pierwszy raz słyszę o czymś takim ale już widzę, że się zakochałam !

    OdpowiedzUsuń
  6. Świetnie wygląda! Na szczęście zapas rabarbaru mam, resztę składników też, więc teraz tylko do roboty. Dziękuję bardzo za przepis. :)

    OdpowiedzUsuń
  7. Mam rabarbar, nie mam maślanki - czy da się ją czymś zastapić? Bo z chęcią bym wypróbowała ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Może być mleko albo kefir :)

      Usuń
    2. ja dałam jogurt naturalny :D

      Usuń
    3. dzięki Siaśka, pomogłaś, bo mojemu właśnie kończy się termin ważności :P

      Usuń
  8. Masz błąd w przepisie :P Zamiast "pokrojony rabarbar i jabłko" na samym początku napisałaś "pokrojony rabarbar i jajko" :) Nie odbierz tego jako złośliwość, a raczej jako życzliwość :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Nigdy nie jadłam :) Bardzo pysznie wygląda.

    OdpowiedzUsuń
  10. Wygląda bardzo apetycznie. Trzeba korzystać z rabarbaru póki można. :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Muszę zrobic! Zapisuję:-)

    OdpowiedzUsuń
  12. To coś dla mnie- kocham kruche ciasto! <3

    OdpowiedzUsuń
  13. Lubię śniadaniowe wypieki :)
    Kruche ciasto, rabarbar.. biorę !

    OdpowiedzUsuń
  14. ta sama nazwa, a jak różnie przyrządzone. i u Ciebie i u Siaśki- super ;)

    OdpowiedzUsuń
  15. Genialne, rustykalne naczynko!

    OdpowiedzUsuń
  16. na wszystkie dania z rabarbarem się ślinię, chyba z przekory, że nie powinnam go jeść :)
    fajny przepis, do wypróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  17. Bajeranckie śniadanie ^^
    Do spróbowania :)

    OdpowiedzUsuń
  18. o! i wiem co jutro mam na śniadanie:)

    OdpowiedzUsuń
  19. Ooo jaaa, jak smakowicie!
    A jesli chodzi o opis pod zdjeciem, to wyjdzie, ze malpuje, bo tez pisalam o energii ze sniadania na caly dzien :D kurde :D

    OdpowiedzUsuń
  20. O i u mnie dziś rabarbarowo i jabłkowo :) Nieco w innej wersji. Koniecznie muszę spróbować, bo wygląda genialnie!

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. klaudia, dlaczego nie podlinkowałaś inspiracji?!

      zobaczyłam to śniadanie i szczerze się zdenerwowałam. zdenerwowałam się pewnymi już komentarzami anonimowych, bo na ten weekend miałam w planach clafoutis z (UWAGA, UWAGA!) jabłkiem i rabarbarem. :D

      Usuń
    2. Jesteś juz nudna, szczerze mówiąc.

      Usuń
    3. przynajmniej dobrze, że nie wk*rwiająca.

      Usuń
  21. Jest masło, wniosek: żadna blogerka typu 'udaję, iż jestem zdrowa, wcinam masło orzechowe do owsianki, ale zwykłego nie tknę' mimo szczerych chęci zapewne tego nie wypróbuje haha :(

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. To ja chyba nie jestem taką blogerką ;) Jak widzę takie pyszności, to stwierdzam, że od łyżki masła jeszcze nikt nie umarł :P

      Usuń
  22. mmm kuszące śniadanko, chętnie wypróbuję ten przepis ;) słodko i przyjemnie <3

    OdpowiedzUsuń
  23. heeej, robiłam crumble z rabarbarem, a o cobblerze słyszę pierwszy raz! Wygląda świetnie!

    OdpowiedzUsuń
  24. Miałam dzisiaj dużo wolnego, więc odpaliłam piekarnik i właśnie przed chwilą skończyłam jeść to cudo. Pomieszałam trochę Twój przepis z tym, który zamieściła Siaśka i wyszło coś wspaniałego. Jeszcze raz dzięki. :)

    OdpowiedzUsuń
  25. Od tygodnia zalegają mi dwie laski rabarbaru i nie miałam pomysłu na jutrzejsze śniadanie. Mogę powiedzieć, że mnie uratowałaś!

    OdpowiedzUsuń
  26. Nie mam rabarbaru ;c A twoje śniadanie wygląda tak pysznie, w sumie jak zawsze. Ale zapiszę sobie na przyszłość przepis.

    OdpowiedzUsuń
  27. cobber? skąd to wogóle pochodzi? wygląda naprawdę super i jestem chętna podebrać przepis :) a jeszcze w tym kubeczku tak się pięknie prezentuje. i uroczo <3

    OdpowiedzUsuń
  28. Bardzo apetycznie wygląda :>

    OdpowiedzUsuń
  29. mogłabyś być moim żywicielem ! <3

    OdpowiedzUsuń
  30. Dziś zrobiłam! Z innym nadzieniem, ale było przepyszne!

    OdpowiedzUsuń
  31. hej jak sprawdzi sie zoltko zamiast masla? ;)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Możesz spróbować, powinno być ok, tylko nie będzie miało maślanego smaku.

      Usuń