kasza jaglana z jabłkiem, jajkami, orzechami włoskimi i karmelowym waldenem
millet with apple, eggs, walnut and caramel walden syrup
40g kaszy jaglanej1 jabłko
3 białka jaj + 1 żółtko
słodzik i cynamon
orzechy włoskie
syrop karmelowy
Kaszę ugotować. Jabłko pokroić w kostkę i podprażyć na teflonie. Dodać do niego białka i żółtko, trochę słodzika, cynamon i smażyć jak jajecznicę. Podać z kaszą, syropem i orzechami.
Kiedyś powiedziałabym, że to co najmniej dziwne zestawienie, ale od kiedy zmieniłam swoje żywienie na bardziej racjonalne pokochałam gotowanie i różnego rodzaju wynalazki i eksperymenty. Dlatego twój z chęcią spróbuję! :)
OdpowiedzUsuńSmacznie ;)
OdpowiedzUsuńRobiłam już wersję piankową, al nigdy nie dodawałam żółtka.
OdpowiedzUsuńO, zaserwowałam sobie podobną dzisiaj na ..obiad! :) Tylko dodałam mix suszonych owoców. PYCHA :)
OdpowiedzUsuńNie jadłam takiej kawy.
OdpowiedzUsuń