Strony

.1407. kasza jaglana z jabłkiem i orzechami

kasza jaglana z jabłkiem, jajkami, orzechami włoskimi i karmelowym waldenem
millet with apple, eggs, walnut and caramel walden syrup
40g kaszy jaglanej
1 jabłko
3 białka jaj + 1 żółtko
słodzik i cynamon
orzechy włoskie
syrop karmelowy

Kaszę ugotować. Jabłko pokroić w kostkę i podprażyć na teflonie. Dodać do niego białka i żółtko, trochę słodzika, cynamon i smażyć jak jajecznicę. Podać z kaszą, syropem i orzechami.

5 komentarzy:

  1. Kiedyś powiedziałabym, że to co najmniej dziwne zestawienie, ale od kiedy zmieniłam swoje żywienie na bardziej racjonalne pokochałam gotowanie i różnego rodzaju wynalazki i eksperymenty. Dlatego twój z chęcią spróbuję! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Robiłam już wersję piankową, al nigdy nie dodawałam żółtka.

    OdpowiedzUsuń
  3. O, zaserwowałam sobie podobną dzisiaj na ..obiad! :) Tylko dodałam mix suszonych owoców. PYCHA :)

    OdpowiedzUsuń